Ayağınıza sağlık

Güncelleme Tarihi:

Ayağınıza sağlık
Oluşturulma Tarihi: Şubat 03, 2005 02:10

‘İnsanlık için top’tan destek’ kampanyası kapsamında düzenlenen yardım maçında tribünler boş kaldı. Yerli-yabancı 44 futbolcunun mücadele ettiği karşılaşmayı yalnızca 4 bin kişi izledi.

BU kadar duyarsızlık olmaz... 26 Aralık 2004’te Güney Asya’yı vuran ve 290 binden fazla kişiye mezar olan Güney Asya’daki deprem ve tsunami felaketi mağdurları için düzenlenen yardım maçını yalnızca 4 bin kişi izledi.

Futbol Federasyonu tarafından organize edilen ‘İnsanlık için top’tan destek’ kampanyası kapsamında Süper Lig’de forma giyen yerli ve yabancı karmalarını karşı karşıya getiren BJK İnönü Stadı’ndaki maçta bir sınavdan geçti İstanbullular. Çok değil, aynı acıyı 5 yıl önce yaşamamıza rağmen ders almadığımızı bir kez daha gösterdik.

Birbirinden değerli 44 futbolcu, soğuk havaya aldırış etmeksizin beş kuruş almadan mücadele ettiler. Üstelik topladıkları 150 milyarı da bağışlayarak... Maçın sonucu mu? Hiç önemi yok. Filelerin 14 kez havalandığı bu yardım maçı 7-7 bitti. Kimin umurunda!!!

500 bin dolar bekleniyor

Önemli olan bu insanlık sınavından nasıl bir not aldığımızdı. Daha önce verilen konserde olduğu gibi yine sınıfta kaldık...

Futbol Federasyonu’nun düzenlediği kampanyadan felaketzedeler için yaklaşık 500 bin dolar toplanmasının beklendiği bildirildi. Futbol Federasyonu Başkanvekili Şekip Mosturoğlu, maça olan ilginin düşüklüğünün kendilerini üzdüğünü, buradan manevi destek beklediklerini vurgulayarak, bağışlarla birlikte kampanyadan yaklaşık 500 bin dolar gelir beklediklerini söyledi.

Gişe hasılatının düşüklüğüne rağmen, maçın TV naklen yayın ve saha içi reklam gelirleri, ayrıca Birinci Süper Lig Kulüpler Birliği Vakfı’nın 150 bin YTL’lik bağışı, Türkiye Karması’nı oluşturan 18 kulübün kaptanının, takım arkadaşlarının katkılarıyla topladıkları para, TFFHGD üyelerinin oluşturdukları fonda toplanacak miktar da kampanyaya aktarılacak. Bu arada, Birinci Süper Lig hakemlerinin de birer maçta aldıkları paraları bağışlayarak kampanyaya destek verdiği bildirildi.

l STAT: BJK İnönü

l
HAKEMLER: Orhan Erdemir, Serkan Ok, Neslihan Bayraktar

TÜRKİYE KARMASI:
Rüştü (Dk.46 Ramazan)- Bülent Korkmaz (Dk.46 Serkan Damla), Mert Korkmaz (Dk.46 Saffet Akbaş), Ümit Bozkurt (Dk.46 Burhan), Ümit Özat (Dk.46 Saffet Akyüz)- Yasin Çelik (Dk.46 Mesut), Tayfur Havutçu (Dk.46 Kürşat), Erhan Namlı (Dk.46 Ogün), Timuçin (Dk.46 Ali Öztürk)- Serkan Aykut (Dk.46 İlhan Parlak), Fatih Tekke (Dk.46 Hakan Kutlu)

YABANCILAR KARMASI: Souleymanou (Dk.46 Cordoba)- Johnson (Dk.46 Ronaldo), Tomas (Dk.35 Song) (Dk.46 Pinto), Victoria (Dk.46 Kratochvil)- Yattara (Dk.46 Wederson), Krita (Dk.46 Bakadal), Conceiçao
(Dk.35 Yordanov), Pancu (Dk.46 Uche), Alex (Dk.46 El Taib) (Dk.72 Carew)- Nobre (Dk.46 M’Bayo), Effa

l
GOLLER: Dk.6-42 Serkan Aykut, Dk.33 Alex, Dk.38 Nobre, Dk.39-88 Effa, Dk.41 Pancu, Dk.49-63-73-85 Ali Öztürk, Dk.51 Pinto, Dk.67 Kratochvil, Dk.76 Saffet Akyüz
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!