"Avusturya'yı küçümsememeliyiz"

Güncelleme Tarihi:

Avusturyayı küçümsememeliyiz
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 2011 12:34

1964'de Beşiktaş'tan Austria Wien ve oradan da 1967'de Bundesliga ekibi Hamburg'a transfer olan ve iki ülkenin 1. liginin de Türkiye'den transfer edilen ilk profesyonel futbolcu unvanını elinde bulunduran eski milli kalecimiz Özcan Arkoç, Euro 2012 elemesinde oynayacağımız Avusturya maçının hafife alınmaması gerektiğini söyledi.

Haberin Devamı

1964-67 arası üç sezon Austria Viyana'da oynayan ve bir kupa şampiyonluğu bulunan Arkoç, "Avusturya'nın grupta şansı kalmadı. Ama buna rağmen kolay lokma olarak görmeyelim. Almanya maçında zaman zaman iyi ataklar yaptı. Oyuna işi başladı fakat erken gelen gollerle oyun düzenini kaybettiler. Türkiye, Avusturya'yı küçümsememesi lazım. Maçı mutlaka kazanmalıyız. Aksi takdirde Belçika tekrar umutlanabilir. Bizim ikinci olarak gruptan çıkmamız lazım. Avusturya maçı bunun için çok önemli. Yüksek konsantreyle oynamamız lazım" dedi.

Hamburg'da yaşayan Arkoç 1958-62 arası Fenerbahçe'de, 1962-64 arası da Beşiktaş'ta file bekçiliği yaptıktan sonra Ekim 1964'de Austria Wien'e transfer oldu. Özcan Arkoç, 1967-75 arası da Bundesliga ekibi Hamburger Sport Verein (HSV) da oynadı.

Haberin Devamı

1975-77 arası takımın kaleci antrenörlüğünü ve 1977-78 sezonunda takımın teknik direktörlüğünü de yapan Arkoç'un yetiştirdiği HSV kalecisi Rüdiger Kargus, Alman kaleci efsanesi Sepp Maier'den milli takım kalesini devraldı. Bunun üzerine Alman Futbol Federasyonu Kargus'u milli takıma kazandıran Arkoç'a takdirname verdi. İki ülkeye de Türkiye'den transfer edilen ilk Türk profesyonel futbolcu olan Arkoç, "Almanya 1. liginde benden önce Türk olarak sadece Eintracht Braunschweig'da oynayan Aykut Ünyazıcı vardı. Ancak o transfer yoluyla değil, okumak için Almanya'ya gelmiş ve Braunschweig'ın amatör takımında futbola başlamış ve takımının Bundesliga'ya çıkmasıyla Bundesliga'nın ilk Türk futbolcusu olmuştu. Türkiye'den transferle gelen ilk ise bendim" dedi.

"MESUT ÖZİL EFSANE OLACAK KALİTEYE SAHİP"

Alman Milli Takım oyun kurucusu Mesut Özil'i keyif ve gururla izlediğini söyleyen Özcan Arkoç, "Mesut Özil uzun yıllardan beri Alman futboluna damga vuracak özelliklere sahip. Şimdiki futbolunu istikrarlı bir şekilde sürdürürse gelecekte efsane futbolcu olacak bir kaliteye sahip. İspanya futbolu son derece tekniğe ve hıza dayanan, depar yeteneğinin ön palana çıktığı sahayı genişlemesine kullanan bir futbol tarzı. Real'e transferinin Mesut'a çok yaradığını görüyoruz. Tekniğini daha da geliştirmiş. Çünkü orada dünyanın en iyi futbolcularıyla yarışıyor. Yanında ve karşı karşıya geldiği Barselona, Villereal, Sevilla gibi takımlarda oynayanların neredeyse hepsi çeşitli ülkelerin milli takımda oynayan futbolcular. Son Avrupa ve dünya şampiyonu olan ülkede top koşturuyor neticede. Bu mutlaka kendi futbolunu olumlu yönde etkileyecektir" dedi.

Haberin Devamı

Fenerbahçe'de iki kez şampiyonluk, Austria'da kupa şampiyonluğu ve HSV'de Almanya Lig Kupası ve Avrupa Kupa Galipleri ikinciliği yaşayan Arkoç, Austria'da ligin en az gol yiyen kalecisi unvanını da kazandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!