Avukat Yürütmeyi Durdurma Kararı Aldı

Güncelleme Tarihi:

Avukat Yürütmeyi Durdurma Kararı Aldı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 2015 16:49

GEÇTİĞİMİZ GÜNLERDE BİLECİK BELEDİYESİNE AİT ARSA ÜZERİNDEKİ ÇAY BAHÇESİ YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALTINDA TAHLİYE EDİLİRKEN, PARK SAHİBİNİN AVUKATI ‘YÜRÜTMEYİ DURDURMA’ KARARI ALARAK PARK YENİDEN AÇILDI.

Geçtiğimiz günlerde Bilecik Belediyesi’ne ait arsa üzerindeki çay bahçesi yoğun güvenlik önlemleri altında tahliye edilirken, park sahibinin avukatı "Yürütmeyi Durdurma" kararı alarak parkın yeniden açılmasını sağladı.
Bilecik merkez Teyfikbey Caddesi üzerinde bulunan ve 20 senedir aynı işletmeci tarafından işletilen belediyeye ait arsa üzerinde bulunan Kültür Sitesi Aile Çay Bahçesi, mahkemenin vermiş olduğu “Taliye” kararının ardından geçtiğimiz gün boşaltılmıştı. Park sahibi Ayfer Öksüz’ün Avukatı Ümran Karayiğit, dün Eskişehir 1. İdare Mahkemesi’nden aldığı "Yürütmeyi Durdurma" karar ile park yeniden hizmete girdi. İlk olarak toplanan masa ve sandalyelerini getiren işletmeciler, bu sabahta çay ocağını yakarak vatandaşlara 20 senedir olduğu gibi hizmet vermeye başladır.
BU SEFERDE SU KESİNTİSİ ŞOKU
Belediye ile işletmecinin mahkemelik olduğu parkın, sahibinin 200 TL’lik ödenmemiş su faturası nedeniyle su sayacı mühürlenerek suyu kesildi. Tam "vatandaşa hizmet vereceğiz" dedikleri anda bugün kesilen suları karşısında işletme sahipleri hayretler içerisinde kaldı. Bu yapılan kesintinin yıldırma politikası olduğunu öne süren işletme sahibin eşi Mustafa Öksüz, “Resmi tatil günü suyumuzu kestiler. 200 TL’lik borcumuz olduğu için resmi günde bu kesinti elimizi ayağımızı bağladı. Açın vezneyi yatırayım parayı diyorum, “Bugün resmi tatil, vezneler kapalı” diyorlar. Ben ne yapayım şimdi ama beni yıldıramayacaklar, sonuna kadar hakkımı savunacağım” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!