Avrupa'yı sarsarız

Güncelleme Tarihi:

Avrupayı sarsarız
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 10, 1998 00:00

Haberin Devamı

Toshack'a güvendiğini ve Beşiktaş'a hiç düşünmeden geldiğini belirten siyah beyazlıların yeni yıldızı Sellami, ‘‘Biz Faslılar boş konuşmayız. Kartal'ı şampiyon yapmaya geldim. Avrupa'nın da altını üstüne getireceğiz’’ dedi.

Büyüklerimiz ‘‘Allah doğru kulunun yardımcısıdır’’ demişler. Ne kadar doğru söylemişler. Dünya Kupası finalleri için Paris'e gidiyorum. Uçakta koltuk arkadaşım kim dersiniz? Toshack'ın gözbebeği, Beşiktaş'ın bomba transferi ve Dünya Kupası'nın ünlü futbolcularından Faslı Sellami. Bir paşa, bir beyefendi, bir centilmen Sellami. Ayrıca dinine, imanına bağlı koyu bir müslüman. Uçağımız kalkar kalkmaz besmele ile Kuran-ı Kerim'ini çıkarıp okumaya başlıyor. Doğal tanışmamımıza Sellami de çok memnun oluyor ve sorularımı sıralıyorum.

- Bana Sellami'yi tanıtır mısın?

- 27 yaşındayım. Bekarım. Bir erkek, iki kız kardeşim var, evliler ve Fransa'da yaşıyorlar. Üniversiteyi ülkemde bitirdim. Takımım Raja'nın altyapısından geldim. Üç defa Fas şampiyonluğumuz var. Son defa Afrika Şampiyonu olduk. Orta sahada ve gizli golcü olarak görev yaparım.

- Türkiye ve Beşiktaş'a transferine memnun musun?

- Hem de çok. Türkiye'yi tahsilim esnasında Atatürk ismi ile tanıyor, islam aleminin batıya açılan bir penceresi olarak biliyordum. Beşiktaş da önceleri Nijeryalı Amokachi, sonra da Ohen'in takımı olarak dikkatimi çekmişti.

- Transferini anlatır mısın?

- Daha önce eski takım arkadaşım Hadji vasıtasıyla İspanya'dan tanıdığım teknik direktör Toshack, son Afrika Kupası'nı izlemek için gelmişti. Bana, ‘‘Bir Türk takımı Beşiktaş'ı şampiyon yapmak istiyorum. Sana ihtiyacım var, gelir misin’’ dedi. Kabul ettim ve Beşiktaşlı oldum.

- Türkiye'yi ve Beşiktaş'ı nasıl buldun?

- Türkiye ve İstanbul'a hayran oldum. Beşiktaş da artık benim için Karakartal. Bütün tanıdıklarımı çok sevdim.

- Kuran elinden düşmüyor, ne dersin?

- Elhamdürillah müslümanım. Beş vakit namazımı kılarım. Bu andan itibaren tüm duaların Beşiktaş'ın şampiyonluğu için.

- Beşiktaş şampiyon olur mu?

- Toshack dünya çapındadır. ‘‘Şampiyon olacağız’’ diyorsa takım arkadaşlarımla mutlaka şampiyon oluruz. Ayrıca Kupa Galipleri'nde de Avrupa'yı sarsacağız.

- Çok iddialısın.

- Biz Afrikalılar ve özellikle Faslılar boş konuşmayız. Hepimiz dünya futbolunun vitrinindeyiz. Önümüzdeki yıllarda başarılar, atletizm, boks ve basketboldan sonra futbolda da Afrikalılar'ın olacaktır. Unutmayın, Amokachi, Ohen ve ben de Afrikalıyız.

- Öteki Türk takımlarını tanıyor musun?

- Galatasaray, Trabzon ve Fenerbahçe'yi tanıyorum. Özellikle Fenerbahçe'yi çok merak ediyorum.

- Dünya Kupası'nda şampiyon adayın kim?

- Finali Brezilya ile Fransa oynar demiştim, tahminim tuttu. Brezilya favori ama Fransa evsahibi olmanın avantajını kaçırmayacak sanıyorum.

Paris'te Sellami ile ayrılırken, elimi öpmesi beni çok duygulandırdı. Sellami'ye ve Beşiktaş'a başarılar diledim.

İLGÜN’ÜN ELİNİ ÖPTÜ

İstanbul'dan Paris'e giden uçakta yazarımız Hulki İlgün ile yanyana oturan Faslı Sellami, Türkiye'yi kendi ülkesinin gelenek ve göreneklerine yakın bulduğu için tercih ettiğini söyledi.

KURAN OKUDU

Üniversite mezunu olduğunu söyleyen Sellami, beş vakit namaz kıldığını belirtti. Genç futbolcu, uçakta da kuran okuyarak dindarlığını gösterdi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!