Avrupa'yı Arjantinliler sallıyor

Güncelleme Tarihi:

Avrupayı Arjantinliler sallıyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 2012 00:00

Avrupa'da 4 Arjantinli futbolcu, adeta takımlarının gol yükünü çekiyor.

İtalya'da Gustavo Denis, İspanya'da Lionel Messi ve Gonzalo Higuain, İngiltere'de Sergio Leonel Agüero takımlarının gollerinde söz sahibi olurken, bu futbolcular toplamda da 56 gole ulaştılar. Bu futbolcular arasında Barcelona'nın yıldızı ve 3'üncü kez “Altın Top” ödülüne sahip olan Messi, 17 golle ilk sırada bulunuyor. Manchester City'nin yıldızı Agüero 14, Real Madrid'den Higuain 13 ve Atalanta'dan Denis ise 12 golle Messi'nin ardından sıralanan oyuncular.

Bu arada, Almanya ve Fransa'da ise Arjantinli futbolcular, liglerinde en çok gol atan 3 futbolcu arasına giremedi. Almanya'daki gol krallığı yarışmasında 2 Alman ve 1 Hollandalı, Fransa Ligi'nde de 3 Fransız futbolcu yarışmada ilk 3 sırada yer alıyor.

Arjantinlileri ise Fransız futbolcular takip ediyor. Fransa Futbol Ligi'nde Montpellier'den Olivier Giroud, gol krallığı sıralamasında 13 golle lider durumda bulunuyor. Paris Saint-Germain (PSG) takımından Kevin Gameiro 9 ve Dijon'dan Benjamin Corgnet ise 7 golle Giroud'yu izledi.

Fransızların ardından Alman ve Hollandalı oyuncular da sıralamaya girmeyi başardı. Almanya Futbol Ligi'nde (Bundesliga) 2 Alman ve 1 Hollandalı, İngiltere Premier League'de ise bir Hollandalı golcü mücadelelerini sürdürüyor.

İngiltere'de Arsenal'in Hollandalı futbolcusu Robin van Persie 17 golle yarışmada birinci sırada bulunuyor. Bundesliga'da ise Bayern Münih'ten Alman Mario Gomez 16 golle ilk sırada yer alırken, Schalke 04 takımının Hollandalı golcüsü Klass-Jan Huntelaar 15 golle ikinci, Köln'de forma giyen Alman Lukas Podolski de 14 golle üçüncü sırada gol krallığı mücadelesine devam ediyor.

Avrupa'nın en golcü oyuncusuna verilen “Altın Ayakkabı” yarışında puan hesaplanırken, UEFA klasmanında ilk 5 içinde yer alan ülkeler olan İngiltere, İspanya, İtalya, Almanya ve Fransa liglerindeki futbolcuların attığı goller 2 ile çarpılıyor. Diğer liglerdeki oyuncuların attığı toplam gol ise 1,5 ile çarpılıyor.

Tüm golcüler sıralamasında Ronaldo ilk sırada

Real Madrid'in Portekizli yıldızı Cristiano Ronaldo, UEFA klasmanında ilk 5'te yer alan ülkelerin ligleri değerlendirildiğinde 21 golle ilk sırada yer almayı başardı. Portekizli golcünün gollerinin 7'si penaltı vuruşlarından geldi.

Ronaldo'nun en yakın takipçisi ise Trabzonsporlu Burak Yılmaz oldu. Burak, 19 haftası geride kalan Spor Toto Süper Lig'de 19 gol atarak, Portekizli oyuncuyu izlemeyi sürdürüyor. Başarılı golcü ise 19 golün 3'ünü penaltı vuruşlarıyla ağlara gönderdi.
Golcüler arasında Ronaldo'nun ardından 12 golü bulunan Milanlı İbrahimoviç de gollerinin yarısını penaltı vuruşlarından kaydetti.

Bu arada, Real Madridli Higuain ve Fransız Dijon takımının formasını giyen Corgnet ve Gençlerbirliği'nden Tum, golcüler arasında penaltıdan gol atamayan isimler olarak dikkat çekti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!