Avrupa'nın golcü ikilileri

Güncelleme Tarihi:

Avrupanın golcü ikilileri
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 2014 11:17

Avrupa'nın büyük liglerinde rakip fileleri en fazla havalandıran golcü ikili, 33 golle Liverpool'dan Luis Suarez ve Daniel Sturridge oldu.

Haberin Devamı

İngiltere Premier Lig'de Liverpool'un gol yükünü çeken Uruguaylı Suarez ve İngiliz Sturridge, rakip filelere gönderdiği 33 golle Avrupa'nın 5 büyük ligindeki en golcü ikili olmayı başardı. Premier Lig'de bu sezon 22 hafta sonunda 53 gol kaydeden Liverpool'da bu gollerin 22'sine Suarez imza attı. Yaklaşık 2 aylık bir sakatlığın ardından yeşil sahalara dönen Sturridge ise Stoke City ve Aston Villa karşılaşmalarında attığı birer golle 11 gole ulaştı.

Ronaldo-Benzema ikilisinden 31 gol

İspanya Birinci Futbol Ligi'nde (La Liga) Real Madrid'in golcü ikilisi Cristiano Ronaldo ve Karim Benzema, kaydettikleri 31 golle Liverpoollu futbolcuları takip etti. La Liga'da 20 hafta sona ererken, takımının 58 golünden 21'ine imza atan Ronaldo, gol krallığı yarışında başı çekiyor. Benzema'nın ise 10 golü bulunuyor.

Haberin Devamı

Ibrahimovic-Cavani ikilisi 30 gole ulaştı

Fransa Birinci Futbol Ligi (Ligue 1) lideri Paris Saint-Germain'in golcüleri Zlatan Ibrahimovic ve Edinson Cavani, bu sezon attıkları 30 golle listenin üçüncü sırasında yer alıyor. Başkent ekibinin 21 haftada kaydettiği 50 golün 17'si Ibrahimovic'ten, 13'ü ise Cavani'den gelirken, bu ikili Ligue 1 gol krallığı yarışında da ilk iki sırada yer alıyor.

Diego Costa-Villa: 28 gol

İspanya Birinci Ligi La Liga'da bu sezon gösterdiği başarılı performansla şampiyonluk adaylarından biri haline gelen Atletico Madrid'de Diego Costa ve David Villa skoru en fazla değiştiren isimler oldu. Ligde rakip ağları toplam 48 kez havalandıran Madrid ekibinde 19 gollü Diego Costa'ya 9 golle Villa eşlik etti.

Agüero-Toure'den 25 gol

İngiltere Premier Lig'de gol bulmakta zorlanmayan Manchester City'de gol yüküne en fazla katkı yapan ikili, Sergio Agüero ile Yaya Toure oldu. Bu ikili, Manchester ekibinin kaydettiği 63 golün 25'ine imza attı. Sakatlığı sebebiyle yaklaşık 1 aydır formasından uzak kalan ve Cardiff City karşısındaki 22. hafta maçında golle dönen Arjantinli Agüero, 14 golle ligde takımının en golcü ismi durumunda. Fildişi Sahilli futbolcu Yaya Toure ise orta sahada görev yapmasına rağmen attığı 11 golle, takımın diğer golcüleri Alvaro Negredo (9) ve Edin Dzeko'yu (6) geride bırakarak Agüero'ya eşlik eden isim olarak dikkat çekti.

Alexis Sanchez-Pedro 22 gol attı

Lionel Messi'nin sakatlığı nedeniyle birçok maçı kaçırdığı Barcelona'da Arjantinli yıldızın yokluğunda gol yollarında etkili olan isimler Alexis Sanchez ve Pedro Rodriguez'di. Sanchez ve Pedro kaydettikleri 11'er golle, ligde toplam 54 gol üreten Katalanların önemli kozları oldu.

Haberin Devamı

Tevez-Vidal ikilisinden 21 gol

İtalya Birinci Futbol Ligi (Serie A) lideri Juventus'a gol yollarında en fazla katkı sağlayan isimler Carlos Tevez ve Arturo Vidal oldu. Serie A'da 20 hafta geride kalırken, Juventus'un 50 golüne Arjantinli Tevez 11, Şilili Vidal ise 10 golle katkıda bulundu.

Lewandowski-Aubameyang 20 gole ulaştı

Avrupa'nın en golcü ikilileri sıralamasında Almanya'dan Robert Lewandowski ve Pierre-Emerick Aubameyang yer aldı. Sezon sonu bitecek kontratı nedeniyle yeni sezon için bonservis bedeli olmadan Bayern Münih ile anlaşan Lewandowski, Borussia Dortmund formasıyla bu yıl ilk devresi sona eren Bundesliga'nın en golcü futbolcusu durumunda. 11 golü bulunan Polonyalı futbolcuya 9 golle Gabonlu Aubameyang eşlik ediyor.

Drogba-Burak ve Sow-Emenike ikililerinden 17 gol

Spor Toto Süper Lig'in en golcü ikilileri ise Galatasaray'dan Didier Drogba ve Burak Yılmaz, Fenerbahçe'den Moussa Sow ve Emmanuel Emenike oldu. Golcü ikililer Süper Lig'de ilk devre maçları sonunda takımlarına 17 gol kazandırmayı başardı. Sarı-kırmızılılarda Burak Yılmaz'ın 10 golüne, Drogba 7 golle eşlik ederken, sarı-lacivertlilerde Sow 9, Emenike 8 gol kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!