Avrupa'nın en golcüsü Suarez

Güncelleme Tarihi:

Avrupanın en golcüsü Suarez
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2014 15:15

Liverpool’un Uruguaylı golcüsü Luis Suarez bu sezon Premier Lig’de oynadığı 27 maçta 29 gol attı ve Avrupa liglerinde en çok gol atan oyuncu oldu.

Haberin Devamı

Yıllar sonra şampiyonluk mücadelesi veren takımını sırtlayan Suarez böylece Cristiano Ronaldo, Messi, Ibrahimovic, Lewandowski, Benzema, Falcao gibi ünlü isimleri geride bıraktı. Liverpool adına Premier Lig’de bir sezonda en çok gol atan oyuncu rekorunu da eline geçiren Suarez aynı zamanda verdiği 11 gol pası ile toplamda 40 gole doğrudan katkı sağlamış oldu.

Avrupanın en golcüsü Suarez

Altın ayakkabı yarışında da ilk sırada bulunan Luis Suarez sezon sonuna kadar yerini korursa Diego Forlan’ın ardından bu başarıyı yakalayan Uruguaylı 2.oyuncu olacak. Son 6 sezonda Cristiano Ronaldo ve Messi’nin dışında altın ayakkabı ödülünü kazanan tek isim Uruguaylı Diego Forlan oldu.

Avrupanın en golcüsü Suarez

Haberin Devamı

Süper Lig’in golcüleri geride kaldı

Avrupa Liglerinde tıpkı Süper Lig’de olduğu gibi kıyasıya mücadele devam ederken golcü oyuncu performansı bakımından ligimiz geride kaldı. İngiltere Premier Lig’de Luis Suarez 29 golle, İspanya La Liga’da Cristiano Ronaldo 28 golle, Fransa Ligue 1’de Zlatan Ibrahimovic 25 golle, Serie A’da Carlos Teves 18 golle, Almanya Bundesliga’da Mario Mandzukic 17 golle ilk sırada yer alırken 27.hafta maçları oynanan Süper Lig’de 13 golle Burak Yılmaz, Stancu ve Aatıf Chahechouhe ilk sırayı paylaşıyor.

Avrupanın en golcüsü Suarez

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!