Avrupadan futbol

Güncelleme Tarihi:

Avrupadan futbol
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 1999 00:00

Haberin Devamı

Fiorentina'ya darbe

İtalya Ligi’nde lider Lazio'nun Milan'la golsüz berabere kalarak puan kaybettiği haftada Inter'e 2-0 yenilerek, zirvedeki puan farkını kapatma fırsatını değerlendiremedi.

İTALYA Ligi'nde lider Lazio evinde Milan ile golsüz berabere kalarak haftayı kayıpla kaparken, ikinci sıradaki Fiorentina da Inter'e 2-0 yenilerek puan farkını üçe indirme fırsatını kaçırdı. Inter'e galibiyeti getiren golleri ise Brezilyalı yıldızı Ronaldo attı. Bu sonuçlarla Lazio 56 puanla liderliğini sürdürürken, Fiorentina 50 puanda kaldı. Üçüncü sırada ise 49 puanla Milan yer alıyor. Roma, Bari'yi 4-1'lik farklı skorla devirerek 12 aylık deplasmanda kazanamama şanssızlığını sonunda yendi. Roma'ya galibiyeti getiren golleri ise Guerrero (kendi kalesine), Di Biagio, Cafu ve Francesco attı. Bari'nin tek golü ise Masinga'dan geldi. Roma'nın ikinci golünü atan Di Biagio 90. dakikada kırmızı kart gördü. Empoli de Bianconi'nin golüyle Juventus'u 1-0 yendi. Tacchinardi kırmızı kart görünce Juventus maçı 10 kişi tamamladı. Sonuçlar şöyle: Parma-Cagliari: 1-1, Perugia-Bologna: 0-0, Piacenza-Udinese: 4-3, Venezia-Salernitana: 0-0, Vicenza-Sampdoria: 1-0.

Celtic'ten gol yağmuru

İSKOÇYA Ligi'nde şampiyonluk yarışının iddialı takımı Celtic, Dundee'yi gol yağmuruna tutarak 5-0 yendi. 59 bin kişinin izlediği maçta evsahibi Celtic'in gollerini 7 ve penaltıdan 66. dakikalarda Henrik Larsson, 32'de Craig Burley, 41'de Mark Viduka, 70'te Regi Blinker attı. Bu galibiyetle ikinci sıradaki Celtic 56 puana ulaştı ve maç eksiği olan lider Rangers ile arasındaki puan farkını altıya indirdi.

Ligde üçüncü sıradaki Kilmarnock ise son sıradaki Hearts ile 2-2 berabere kaldı. 16 ve 43. dakikalardaki Gary McSwegan'ın golleriyle yenik duruma düşen Kilmarnock, 73'te John Henry, 77'de de Ally McCoist'in golleriyle beraberliği yakaladı.

Motherwell, Dundee United'ı Ged Brannan ve John Spencer'ın (2) golleriyle 3-0 yendi. Aberdeen ise Robbie Winters'ın üç golüyle Dunfermline Athletic'i 3-1 yendi. Dunfermline'nin tek golünü David Graham attı.

Dortmund, Bayern'i elinden kaçırdı

ALMANYA Ligi'nde Borussia Dortmund, lider Bayern Münih karşısında iki farklı skorla öne geçmesine rağmen bu avantajı koruyamadı ve 2-2'lik beraberlikle, puana razı oldu. 69 bin kişinin izlediği maçta 14 ve 32. dakikalarında Herrlich'in gollerine engel olamayan Bayern devreyi 2-0 yenik kapadı. 58. dakikada önce Zickler, 63'te de Jancker'in golleri ise Bayern'e 2-2'lik beraberliği getirdi. Bayern'de Kuffour, Dortmund'da da Reuter kırmızı kart görünce iki takım maçı 10'ar kişiyle bitirdi. Bayer Leverkusen deplasmanda Kaiserslautern'i 1-0 yenerek ligde averajla ikinci sıraya yükseldi. Leverkusen'e galibiyetle üç puanı getiren tek golü maçın 42. dakikasında Kirsten attı. 60 puanlı Bayern'in ardından Leverkusen 45 puan ve averajla ikinci, Kaiserslautern üçüncü, Dortmund da 40 puanla dördüncü sırada. Sonuçlar şöyle: Schalke-Wolfsburg: 2-0, 1860 Münih-Nuremberg: 1-2, Hamburg-Freiburg: 2-1, Werder Bremen-Hansa Rostock: 0-3, Stuttgart-Duisburg: 0-0.

Bordeaux tam gaz

FRANSA Ligi'nde Bordeaux, Toulouse'u 3-0 yenerek, bir günlüğüne maç fazlasıyla kaptırdığı liderlik koltuğunu Marsilya'dan geri aldı. Bordeaux'a deplasmanda farklı galibiyeti getiren golleri 24. dakikada Laslandes, 79'da Yvan, 90'da da Micoud attı. Bu sonuçla Bordeaux puanını 62'e çıkarırken, ikinci sıradaki Marsilya'nın 61 puanı bulunuyor. Bu arada İtalya ve Japonya liglerinde Yugoslav futbolcuların NATO harekatına karşı yaptığı protestoya Bordeaux'lu futbolcular da katıldı. Laslandes attığı gol sonrası takım arkadaşı Sırp futbolcu Saveljic'in formasını açtı ve altındaki ‘‘Silence, peace’’ (Sessizlik, barış) yazısını gösterdi. Fransa Ligi'nde haftanın sonuçları şöyle: Lyon-Metz: 2-0, Lens-Le Havre: 0-1, Nantes-Auxerre: 2-2, Nancy-Strasbourg: 1-1, Paris SG-Montpellier: 0-1, Lorient-Bastia: 3-1, Sochaux-Rennes: 0-3, Monaco-Marsilya: 1-2.

Saunders'lı Benfica fark yaptı

PORTEKİZ Ligi'nde şampiyonluk yarışının iddialı takımı Benfica orta sıralardaki Salgueiros'u 5-0 yendi. Geçtiğimiz yıllarda G.Saray'da da forma giyen Saunders Benfica'nın farklı galibiyetinde attığı golle pay sahibi oldu. Diğer goller Charles, Guiaro ve Gomes'den (2) geldi.

Boavista, Chaves ile 1-1 berabere kaldı. Fernandez'in golüyle yenik duruma düşen Boavista, Silva ile beraberliği yakaladı. Bocavista'dan Aragao, Chaves'den de Santana kırmızı kart görünce iki takım maçı 10'ar kişi tamamladı. Sporting Lizbon ise konuk ettiği Guimaraes'i 3-0 yendi. Sporting'in gollerini Silva, Teixeira ve Acosta attı. Ligde lider Porto'nun 59, ikinci Boavista'nın 57 ve üçüncü sıradaki Benfica'nın 56 puanı bulunuyor. Diğer sonuçlar şöyle: Campomaiorense-Beira Mar: 4-1, Academica-Alverca: 0-5, Vitoria Setubal- Uniao Leiria: 1-0, Rio Ave-Farense: 2-2, Estrela Amadora-Maritimo: 1-0.

M.United kayıpta

İngiltere Süper Ligi lideri, Wimbledon ile 1-1 berabere kalıp haftayı 1 puanla kapadı.

İNGİLTERE Süper Ligi'nde lider Manchester United deplasmanda Wimbledon ile 1-1 berabere kaldı. 5. dakikada Jason Euell'in golüyle yenik duruma düşen M.United, 44. dakikada David Beckham ile beraberliği yakaladı. Liderin puan kaybettiği haftada Arsenal de kümede tutunma mücadelesi veren Southampton ile deplasmanda golsüz berabere kalarak yakaladığı aradaki puan farkını kapatma şansını değerlendiremedi. Üçüncü sıradaki Chelsea, Charlton Athletic'i 1-0 yenerek zirveye bir adım daha yaklaştı. Chelsea'ye galibiyetle üç puanı getiren golü 14. dakikada Di Matteo attı. M.United'ın 64, Arsenal'in 60, Chelsea'nin ise 59 puanı var. Sonuçlar şöyle: Blackburn-Middlesbrough: 0-0, Derby County-Newcastle: 3-3, Leeds-N.Forest: 3-1, Liverpool-Everton: 3-2, S.Wednesday-Coventry: 1-2, Tottenham-Leicester: 0-2, A.Villa-West Ham: 0-0.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!