Avrupa'da Türk futbolcu kalmadı

Güncelleme Tarihi:

Avrupada Türk futbolcu kalmadı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 16, 2012 12:17

Avrupa liglerindeki Türk futbolcuları toplayan devler, yurt dışına ise oyuncu ihracı yapamıyor.

Transfer çalışmalarını sürdüren 'üç büyükler'de oldukça hareketli günler yaşanıyor. Özellikle ezeli rakipler Galatasaray ve Fenerbahçe, neredeyse her gün önemli oyuncuları kadrosuna katıyor.

Avrupa'da oynayan Türkler gözde

Süper Lig'de geçtiğimiz yılların aksine yabancılar değil, yerli futbolcular revaçta. Öyle ki yurt dışında forma giyen milli futbolcular, birer birer Türkiye'nin yolunu tutuyor. Ancak bu durum, ortaya ilginç bir tablonun çıkmasına neden oldu.

FENERBAHÇE İÇİN GELDİ

Fenerbahçe ile sözleşmesi sonra eren Emre Belözoğlu, şu ana kadar Süper Lig'den Avrupa'ya açılan tek Türk futbolcu konumunda. Diğer yanda ise üç büyükler, futbol yaşamını yurt dışında sürdüren 5 futbolcuyu renklerine bağladı.

Galatasaray, Toulouse'dan bir yıllığına kiraladığı Umut Bulut'un ardından İspanyol devi Real Madrid'de forma giyen Hamit Altıntop'u da alarak, dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.

Emre Belözoğlu'nun boşluğunu Valencia'dan Mehmet Topal ile dolduran Fenerbahçe, Bundesliga'ya bu sezon çıkan Greuther Fürth'ün genç oyuncusu Sercan Sararer'le 4 yıllık anlaşmaya vardı.

Arsenal ile 2011 yılında profesyonel sözleşme imzalayan ve milli takım tercihini Türkiye'den kullanan 19 yaşındaki Oğuzhan Özyakup, yeni sezonda Beşiktaş'ın başarısı için ter dökecek. Oğuzhan gibi Türk Milli Takımı'nı seçen Kaiserslautern'den Olcay Şahan da Kartal oldu.

İki futbolcu daha gelebilir

Öte yandan geçtiğimiz sezonu Bolton Wanderers'ta kiralık olarak geçiren Tuncay Şanlı'nın da önümüdeki günlerde Türkiye'den bir takıma transfer olması bekleniyor. Hamburg'dan ayrılacağı iddia edilen Gökhan Töre ise Galatasaray'ın gündeminde yer alıyor.

Avcı'dan "lejyoner" hamlesi

Yurt dışında ter döken ve Abdullah Avcı tarafından Almanya, Avusturya, Portekiz'de oynanan hazırlık maçlarında A Milli Takım aday kadrosuna davet edilen diğer futbolcular şöyle:
Nuri Şahin (Real Madrid), Arda Turan (Atletico Madrid), Emre Belözoğlu (Atletico Madrid), Ömer Toprak (Bayer Leverkusen), Mehmet Ekici (Werder Bremen), Tunay Torun (Hertha Berlin), Sinan Bolat (Standart Liege)
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!