Avrupa'da dört kulvarda kupa mücadelesi

Güncelleme Tarihi:

Avrupada dört kulvarda kupa mücadelesi
Oluşturulma Tarihi: Mart 13, 2015 13:28

Türk takımları futbol, basketbol, voleybol ve hentbolda Avrupa kupasını Türkiye'ye kazandırabilmek için büyük bir mücadele örneği sergiliyor.

Haberin Devamı

Türk futbol takımlarının Şampiyonlar Ligi'nde Galatasaray ve Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi'nde Bursaspor, Kardemir Karabükspor ve Trabzonspor'la başladığı Avrupa mücadelesinde yoluna sadece Beşiktaş devam ediyor. Şampiyonlar Ligi ön eleme turunda Arsenal'e elenen Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi'nde grup aşamasının ardından Liverpool'u eledikten sonra Belçika'nın Club Brugge takımıyla eşleşti.

Son 16 turunda Club Brugge'le deplasmanda oynadığı karşılaşmada 1-0 öne geçmesine rağmen rakibine 2-1 mağlup olan Beşiktaş, rövanş maçında rakibini saf dışı bırakıp adını son 8 takım arasına yazdırmak için mücadele edecek.


Basketbol
THY Avrupa Ligi son 16 turu E Grubu'nda yer alan ve gruptan çıkma şansı kalmayan Galatasaray Liv Hospital, dün Kızılyıldız'a yenilerek grupta 10. maçında 8'inci yenilgisini aldı. F Grubu'nda gruptan çıkma şansı bulunan Türk temsilcilerinden Fenerbahçe Ülker bugün deplasmanda Yunanistan'ın Olympiakos, Anadolu Efes ise Rusya'da CSKA Moskova ile karşılaşacak. İki Türk temsilcisinin yoluna devam ettiği ULEB Avrupa Kupası'nda Pınar Karşıyaka İspanyol Gran Canaria, Banvit ise Fransız Paris Levallois ile yarı finale yükselme mücadelesi verecek.

Bu sezon ilk kez katıldığı Avrupa kupalarında FIBA EuroChallenge Kupası'nda oynadığı 14 maçta sadece bir mağlubiyet yaşayan Trabzonspor Medical Park, Rus ekibi Avtodor'u yenerek dörtlü finale yükseldi. Bordo mavili ekip, kupayı kazanan 2. Türk takımı olmak için mücadele edecek.

FIBA Kadınlar Avrupa Ligi'nde son 4 sezonda, Avrupa'nın en iyi 4 takımı arasında yer alarak istikrarlı bir performans ortaya koyan Fenerbahçe, Galatasaray'ı elediği kupada dörtlü final ilk maçında Çek Cumhuriyeti'nden ZVVZ USK Prag ile karşılaşacak.


Voleybolda 9 takımdan 4'ü kaldı
DenizBank CEV Şampiyonlar Ligi 6'lı play-off turunda Rusya'dan Zenit'e elenen Halkbank, adını dörtlü finale yazdıramadı. Kadınlarda ise Eczacıbaşı VitrA İsviçre'den Volero, VakıfBank ise Fenerbahçe Grundig'i saf dışı bırakarak 4-5 Nisan'da Polonya'nın Szczecin kentinde oynanacak dörtlü finalde mücadele etme hakkı kazandı. Erkekler CEV Kupası challenge turunda Fenerbahçe, kupaya veda ederken, bayanlarda Galatasaray Daikin, Rus ekibi Omichka'yı yenerek adını yarı finale yazdırdı. Erkekler Challenge Kupası çeyrek finalinde Galatasaray FXTCR ve Maliye Milli Piyango rakiplerine yenilerek elendi. Kadınlarda ise Bursa Büyükşehir Belediyespor, Alman rakibi Rote Raben'i iki maçta da yenerek yarı finalde başka bir Alman temsilcisi Schweriner ile eşleşti.


Hentbol
Avrupa Hentbol Federasyonu (EHF) Kadınlar Kupası'nda mücadelesini sürdüren Muratpaşa Belediyesi, çeyrek final ilk maçında Almanya'da 31-25 yenildiği Buxtehuder'le yarın Antalya'da karşılaşacak. Rakibini 7 sayı farkla yenmesi gereken Antalya temsilcisi, adını yarı finale yazdırmak için mücadele edecek.

Challenge Kupası'nda çeyrek finalde yer alan Ardeşen Gençlik, Polonya'dan Pogon Baltica ile maçlarını Rize'de oynayacak. Karadeniz temsilcisi yarın ve pazar günü oynanacak müsabakaları kazanması halinde adını son 4 takım arasına yazdıracak.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!