Zuckerberg'den Müslümanlara destek

Güncelleme Tarihi:

Zuckerbergden Müslümanlara destek
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 2015 10:15

Dünyaca ünlü sosyal medya ağı Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg, son zamanlarda artan İslamofobi’ye karşı Müslümanların yanında olduğunu açıkladı.

Haberin Devamı

Özellikle Paris’te meydana gelen terör saldırıları sonrasında dünyada Müslümanlara karşı artan tepkilere rağmen Müslümanların yanında olduğunu açıklayan Mark Zuckerberg, "Şu an Müslümanlar diğer kişilerin yaptıkları şeyler yüzünden yargılanıyor" dedi.

“Daha iyi bir dünya yaratabiliriz"

Facebook'un kurucusu Zuckerberg mesajında ayrıca, "Eğer Facebook'ta çalışan bir Müslümansanız, Facebook'un kurucusu olarak size güvenli ve barış dolu bir çevre yaratmak için çabalayacağımı bilmenizi isterim" yazdı.

Zuckerberg, mesajını, "Birbirimizin içindeki iyi şeyleri gördükten sonra, hep birlikte tüm insanlar için daha iyi bir dünya yaratabiliriz" diyerek sonlandırdı.

Mark Zuckerberg kimdir?
Mark Zuckerberg, 14 Mayıs 1984 yılında New York eyaletinin White Plains şehrinde diş hekimi bir baba olan Edward ve psikiyatrist doktor bir anne olan Karen'in tek erkek çocuğu olarak dünyaya geldi. Bir Musevi çocuğu olarak yetiştirilmesine rağmen ateist olduğunu açıklamıştır. Lisede çeşitli bilim dallarında bir çok ödül kazanan Zuckerberg, ABD’nin en önemli üniversitelerinden Harvard’a girdi ve bilgisayar bilimini okudu. Üniversitenin ilk yılında, okulun en yakışıklı ve en güzel kızlarının seçilebildiği Facemash isimli bir internet sitesi kurdu. Sitede Harvard'daki tüm öğrencilerin fotoğrafları vardı. Ancak fotoğrafları bulması için üniversitenin veri tabanına girmesi gerekiyordu. Veri tabanını hacklediği ortaya çıkan Mark Zuckerberg, yaptığı bu eylem sonrası disipline verilince okulu bıraktı. Harvard’lı öğrencileri internet üzerinde buluşturmak için Facebook isimli, ona şu anki servetini getirecek olan siteyi kurdu. Site ününü Harvard’da okuyan öğrencilerin dışına çıkardı, kısa süre içinde dünyada bir sürü kullanıcıya sahip olan bir site halini aldı. 2012 yılı içinde 1 milyar kullanıcıya ulaştı. Ayrıca onun bu başarısını anlatan " Birkaç Düşman Edinmeden 500 Milyon Arkadaş Kazanamazsınız" sloganıyla Sosyal Ağ adlı bir film çekilmiştir. 19 Mayıs 2012 tarihinde ise, uzun süredir sevgilisi olduğu Priscilla Chan ile evlenmiştir.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!