Zirvenin konusu PCR testleri olacak

Güncelleme Tarihi:

Zirvenin konusu PCR testleri olacak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 2022 11:47

Koronavirüs vaka sayısının şubatta zirve yapması bekleniyor. Pazartesi yapılacak zirvede ise kapasite sorunu yaşanan PCR testlerinin durumu ele alınacak.

Haberin Devamı

BİRÇOK Avrupa ülkesinde olduğu gibi Almanya’da da günlük vaka sayıları her gün yeni bir rekor kırıyor. Robert Koch Enstitüsü (RKI) verilerine göre son 24 saatteki korona vaka sayısı 140 bin 160, ölüm sayısı da 170 oldu. Toplam vaka sayısı 8 milyon 460 bin 546’ya yükselirken, salgın başladığından bu yana hayatını kaybedenlerin sayısı 116 bin 485 olarak kayıtlara geçti. Almanya genelinde 100 bin nüfusa göre yedi günlük ortalama koronavirüs vakasını belirleyen insidans değeri de 706.3 oldu. 100 bin nüfusa göre yoğun bakımlarda yatan hastası değeri de 3.56 olarak açıklandı. Almanya’da RKI verilerine göre 25 bin 166 yoğun bakım yatağından 2 bin 450’sinde koronavirüs hastası tedavi ediliyor. Bunların ise 1513’ü suni solunum cihazına bağlı. Boş yoğun bakım yatak sayısı ise 4 bin 88 olarak açıklandı.

Zirvenin konusu PCR testleri olacak
400 BİNE YAKIN VAKA BEKLENİYOR
Federal hükümet ve eyaletler, pazartesi günü bir araya gelerek artan koronavirüs vaka sayısını ve tedbirleri masaya yatıracak. Başbakan Olaf Scholz’un da katılacağı zirvede PCR testlerinin durumu masaya yatırılacak. Artan vakalarla birlikte PCR test kapasitesinin yetersiz olmaya başladığı ve test sonuçları sürelerinin uzadığı belirtildi. Sonuçların beş günü bulmasıyla birlikte uzmanlar, hastalık belirtisi gösterenlerin test sonucunu beklemeden kendini izolasyona alması ve sonuç çıkıncaya kadar dikkatli olmaları konusunda uyarrdı. Bu bağlamda PCR testinde bazı meslek gruplarına öncelik tanınması gündemde. Herkese PCR testi yerine sağlık ve eğitim gibi alanlara öncelik verilmesi gibi konular ele alınacak. Öte yandan statlara daha fazla seyirci alınması gibi bazı tedbirlerin yumuşatılması da zirvede görüşülecek konular arşında yer alıyor.
Federal Sağlık Bakanı Karl Lauterbach, şubat ayında Omikron varyantının Almanya’da zirve yapmasını beklediğini açıkladı. Lauterbach, günde 400 bine yakın vaka olabileceğini belirtirken, kötümser bir yaklaşımla bu sayının 600 bine kadar çıkabileceğini ifade etti. Omikron varyantının her ne kadar daha yumuşak atlatılsa da vaka sayısının yüksek olmasından dolayı yoğun bakımların dolması bekleniyor.

 

BAKMADAN GEÇME!