Yürüyüşten önce 18 kişi gözaltına alındı

Güncelleme Tarihi:

Yürüyüşten önce 18 kişi gözaltına alındı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 2016 17:41

Fransa’da hükümetin kanunlaştırmak istediği yeni çalışma yasa tasarısını protesto amacıyla sendikaların çağrısıyla bugün ülke genelinde düzenlenen yürüyüşler başladı.

Haberin Devamı

Paris Valiliği’nden yapılan açıklamada, gösteriler henüz başlamadan Paris’te 18 kişinin gözaltına alındığı duyuruldu. Gözaltına alınanlar arasında, daha önce valilik tarafından gösterilere girişi engellenen bir kişi olduğu da belirtildi. 

Sabah saatlerinde Bastille Meydanı’na gelmeye başlayan göstericiler Arsenal limanı etrafından tur attıktan sonra yine başlangıç noktasına dönecek. Güvenlik tedbirleri kapsamında meydana çıkan sokaklar kapatıldı ve yürüyüş güzergahı boyunca bulunan ağaçları koruyan demir ızgaralar söküldü.

Yürüyüşten önce 18 kişi gözaltına alındı
DURAKLARDA ARAMA YAPILDI

Şiddete karışan yaklaşık 100 kişi hakkında gösteri yasağı bulunurken İçişleri Bakanlığı, gösterilerin güvenliği için 2 bin polisi görevlendirdi. Güvenlik güçleri meydana girişin sağlandığı sokak ve metro duraklarında üst araması yaptı. İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve, yaptığı yazılı açıklamada, protestolar sırasında şiddet olayları yaşanmaması için göstericilere sorumlu davranma çağrısında bulunmuştu.

Haberin Devamı

Fransa’nın Marsilya, Rennes, Caen kentlerinde de yasa tasarısına karşı çıkan sendikalara üye işçiler gösteriler için bir araya geldi. Ülke genelinde düzenlenen grevler günlük hayatı etkiliyor. Özellikle Dijon, Marsilya, Nice, Reims kentlerinde otobüs ulaşımının grevler nedeniyle aksadığı belirtiliyor. Hava ulaşımında ise sadece Air France’da çalışan hava kontrolörleri grev yapıyor.

ÖĞRETMENLER DE BAŞLADI

Nantes, Quimper ve Rennes kentlerinde bazı okullarda öğretmenler ve kantin çalışanları da çalışma yasa tasarısına karşı grev başlattı. Tartışmalara neden olan yasa tasarısının onaylanması halinde, günlük azami 10 saatlik çalışma süresi 12 saate çıkarılacak, iş sözleşmesinde değişiklik yapmak isteyen çalışanlar işten atılabilecek, yarı zamanlı çalışanların haftalık 24 saat olan asgari çalışma süresi düşürülecek, fazla mesailerde daha az ödeme yapılabilecek. Sendikalar ve işçi örgütleri, hükümetin tasarıyı geri çekmesini, aksi halde geri adım atmayacaklarını söylüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!