YTB, örnek gençler arıyor: Aday başvuruları başladı

Güncelleme Tarihi:

YTB, örnek gençler arıyor: Aday başvuruları başladı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2019 17:31

YTB tarafından Fransa’nın Strazburg kentinde düzenlenecek ‘Diaspora Gençlik Akademisi’ için aday başvuruları başladı. Türk toplumuna rol model olabilecek gençlerin yetiştirilmesi hedeflenen programa, orta öğretimini yurt dışında tamamlamış, 1993 - 1999 yılları arası doğumlu Türk vatandaşı, çifte vatandaşlar ve Mavi Kart sahipleri başvurabilecek.

Haberin Devamı

YURTDIŞI Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) tarafından düzenlenecek ‘Diaspora Gençlik Akademisi’ için aday başvuruları başladı. Yurt dışındaki Türk gençlerinin Türkçe, tarih, kültür, sanat alanlarında ve mesleki hayatlarına yönelik çeşitli eğitimleri içeren akademiye başvurular, 1 Nisan’a kadar sürecek. Program, 21-26 Nisan’da Fransa’nın Strazburg kentinde gerçekleştirilecek. Programla sosyal, kültürel ve mesleki yönden kendilerini geliştirme imkanı bulacak dünyanın farklı coğrafyalarından Türk gençleri, Avrupa ve Türkiye’nin göç tarihi, farklı disiplinlerde düşünce tarihi ve örnek şahsiyetleri tanıtıcı seminerlere katılma fırsatı yakalayacak.

YTB, örnek gençler arıyor: Aday başvuruları başladı

Haberin Devamı

GEZİ VE KONAKLAMA MASRAFI YTB’DEN
Akademide ayrıca katılımcılar için çeşitli sportif faaliyetler ve kültürel geziler düzenlenecek. Gençlerin konaklama ve gezi masraflarının da YTB tarafından karşılanacağı program kapsamında Türkiye ve Türk kültürü ile bağları kuvvetli, yaşadıkları ülkelerde Türk toplumuna yönelik çalışmalarda etkin görevler üstlenerek, rol model olabilecek bireylerin yetişmesi hedefleniyor. Türk vatandaşı, çifte vatandaşlar ve Mavi Kart sahiplerinin yararlanacağı programa başvurmak için 1 Ocak 1993 ile 31 Aralık 1999 arasında doğmuş olmak şartı aranıyor. Başvuruda bulunacak adayların ortaöğretimini yurt dışında tamamlamış olması gerekiyor. Diaspora Gençlik Akademisine başvurular, https://basvuru.ytb.gov.tr/ internet adresi üzerinden alınıyor. Program hakkında detaylı bilgilere https://www.ytb.gov.tr/diasporagenclikakademisi/index.html adresinden ulaşılabiliyor.

BAKMADAN GEÇME!