Yılda 45 milyon civciv...

Güncelleme Tarihi:

Yılda 45 milyon civciv...
Oluşturulma Tarihi: Eylül 09, 2020 15:06

Almanya’da ekonomik getirisi olmadığı gerekçesiyle her yıl milyonlarca erkek civciv itlaf ediliyor. Federal Tarım Bakanı Julia Klöckner, hazırladığı yasa tasarısıyla bunu engellemek istiyor. Bakan Klöckner’in hazırladığı tasarı yasalaşırsa, civcivlerin itlafı yasaklanacak.

Haberin Devamı

KLÖCKNER yasa tasarısıyla ilgili yaptığı açıklamada, geçiş sürecine kadar hazırlıkların tamamlanması amacıyla yasanın gelecek yıl sonunda yürürlüğe girmesini hedeflediklerini belirtti. Gelişen teknolojiyle artık kuluçkanın erken dönemlerinde civcivlerin cinsiyetinin saptanabileceğini belirten Klöckner, yumurtadan alınacak sıvıyla doğacak civcivin cinsiyetinin belirlenmesinin mümkün olduğunu ve bu yöntemin ülke genelinde yaygın kullanılması için bir süreye ihtiyaç olduğunu söyledi. 2021 sonuna kadar yöntemin herkes tarafından uygulanacağına inandığını belirten Klöckner, civcivlerin bir günlükken öldürülmesinin etik olmadığını vurguladı. Almanya Tavukçuluk Birliği de Klöckner’in tasarını destekliyor.

Yılda 45 milyon civciv...

Haberin Devamı

Tavuk çiftlikleri sahipleri civcivler yumurtadan çıktıktan bir gün sonra cinsiyetini tespit ettikleri erkek civcivleri itlaf ediyor. Yılda öldürülen erkek civciv sayısının 45 milyon olduğu tahmin ediliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!