Yeşiller’den öneri: Savaş vergisi alınsın!

Güncelleme Tarihi:

Yeşiller’den öneri: Savaş vergisi alınsın
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2022 10:54

Savaş karşıtı Yeşiller Partisi’nden ilginç bir öneri geldi. Yeşiller Partisi Eş Başkanı Ricarda Lang, savaş nedeniyle normalinden fazla kazanç sağlayan şirketlerden ‘savaş vergisi’ alınmasını istedi.

Haberin Devamı

ALMANYA’da kurulduğu günden bu yana savaş karşıtlığıyla bilinen ancak Rusya’nın Ukrayna’ya karşı başlattığı savaş nedeniyle ağır silahlara ve Alman Ordusu’nun yenilenmesine onay veren Yeşiller Partisi’nden ilginç bir vergi önerisi geldi. Yeşiller Partisi Eş Başkanı Ricarda Lang, savaş nedeniyle normalinden daha fazla kazanç sağlayan şirketlerden ‘savaş vergisi’ alınmasını istedi. Ricarda Lang, “Bazı şirketlerin bilerek ve her şeyden önce bu savaşın dehşetinden aşırı kâr elde ettiği açıksa, o zaman buna aktif olarak karşı koyan bir aşırı kâr vergisi getirmeliyiz” dedi. Lang, alınacak bu verginin kriz zamanında birlikte yaşamın güçlendirilmesine katkı sağlayacağını ifade etti.

ÖNERİYE FDP’DEN TEPKİ
Ancak Yeşiller Partisi’nin önerisine koalisyon ortağı Liberal Parti FDP’den tepki geldi. FDP’li Katja Hessel, “Şirketlerimiz zaten çeşitli şekillerde yük altında: Korona pandemisinin ardından, yüksek enerji fiyatları ve çöken tedarik zincirleri. Vergi artışlarıyla ilgili tartışmalarla belirsizliği körüklemek yerine, yeni büyümenin çerçevesini belirlememiz gerekiyor” dedi. Yeşillerli Ricarda Lang ise, kriz zamanlarında düşüncelerin ortaya atılıp tartışılması gerektiğini kaydetti. Yeşiller Partisi, korona salgını zamanında da, salgına bağlı olarak aşırı kazanan şirketlerden vergi alınmasını talep etmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!