‘Yeni nazilerin oluşmasına izin yok’

Güncelleme Tarihi:

‘Yeni nazilerin oluşmasına izin yok’
Oluşturulma Tarihi: Mart 03, 2020 10:30

Almanya’nın Hanau kentinde 19 Şubat gecesi ırkçı terör saldırısında yaşamını yitirenler, Krefeld kentinde düzenlenen mitingle anıldı.

Haberin Devamı

KREFELD Belediye Binası önünde düzenlenen ve şehirde faaliyet gösteren İslami derneklerin ortaklaşa düzenlediği mitinge yaklaşık 500 kişi katıldı. Krefeld Belediye Başkanı Frank Meyer, burada yaptığı konuşmada, Almanya’da yeni nazilerin oluşmasına izin verilmeyeceğini söyledi. İnsanların ölümüne ve acıya sebep olan nefret ve ırkçılığa karşı hep birlikte tepki verdiklerini belirten Meyer, Krefeld ve sakinleri için ırk ve din farklılığı gözetmeksizin hoşgörü, özgürlük ve karşılıklı saygı içerisinde, birlikte yaşanılacak bir gelecek dileğinde bulundu.

‘Yeni nazilerin oluşmasına izin yok’

‘KALPERİMİZİ NEFRETTEN ARINDIRMALIYIZ’
Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) din görevlisi Kürşad Kaan Baki ise korku ve nefretin oluşmaması için toplumun her kesimine bilhassa din adamlarına, kanaat önderlerine ve medyaya büyük sorumluluk düştüğünü belirtti. Birlik ve beraberlik mesajı veren Baki, “Kalplerimizi, düşüncelerimizi kin ve nefretten arındırmamız gerekiyor. Şu anki durum, bundan sonra da devam ettirilemez” dedi. Yeşiller Fedaral Meclis miletvekili Ulle Schauws’un yanı sıra diğer dinlerin temsilcilerinin de katıldığı miting, yapılan konuşmaların ardından dua edilerek sona erdi. 19 Şubat’ta Hanau’daki iki kafeye gerçekleştirilen ırkçı terör saldırısında, 4’ü Türkiye kökenli 9 kişi hayatını kaybetmişti.

Haberin Devamı

‘Yeni nazilerin oluşmasına izin yok’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!