Yendik tekrar yenebiliriz

Güncelleme Tarihi:

Yendik tekrar yenebiliriz
Oluşturulma Tarihi: Mart 16, 2015 16:00

ALBA Berlin'in gelmiş geçmiş en başarılı oyun kurucusu olarak Mithat Demirel gösteriliyor. Uzun yıllar takımın kaptanlığını yapan Demirel, kulüp tarihinde taraftarın da en çok tuttuğu oyuncuların başında geliyor.

Haberin Devamı

Alba formasıyla kupa ve lig şampiyonlukları yaşayan Mithat, şimdi takımın menajerliğini yapıyor. Demirel'in menajerliğini yaptığı Alba'da oyun kurucu olarak yeni bir Türk kökenli oynuyor. Mithat Demirel'in Hamburg'da keşfettiği 19 yaşındaki İsmet Akpınar, Alba takımının oyun kurucusu. Takımın beyni. Saha içinde kendinden yaşça büyük yıldız oyuncuları yönlendiriyor genç yıldız adayı.

BERLİN'DE SEYİRCİSİ YALNIZ BIRAKMAYACAK

Alba Berlin ligde aldığı başarılı sonuçlarla ikinci sırada yer alıyor. Euro League’de de hedefi ilk dört arasına kalmak. E Grubu’nda mücadele ediyor. Bu grupta Barcelona, Real Madrid, Maccabi Tel Aviv ve Panathinaikos gibi güçlü takımlar da var. Aynı grupta Galatasaray da yer alıyor. Alba Berlin beşinci sırada. Galatasaray ise son sırada. İki takım 19 Mart Perşembe günü Berlin’de ikinci kez karşılaşacak. İkili arasında İstanbul’da oynanan maçı Alba 75-65 kazanmıştı. Maçın rövanşını da vermek istemiyor. İstanbul’daki maçta da forma giyen İsmet “Galatasaray zor günler geçiriyor. Oyuncuları ayrıldı. Ama güçlü bir takım. Berlin’de seyircisi de yalnız bırakmayacak.

Yendik tekrar yenebiliriz


İSTANBUL'DA GALATASARAY'I YENDİK

Şimdiye kadar oynadığımız rakipler arasında salonumuzda en fazla seyirci desteği olan Galatasaray olacak. Kendi sahasında oynamış kadar seyirci desteği alacağını tahmin ediyorum. Berlin’deki maçta Galatasaray’ın en güçlü yanı taraftarı. Biz ilk kez Berlin’de çok sayıda rakip taraftar önünde oynayacağız. Galatasaray’ın gücünü biliyoruz. Fakat biz çok formdayız. Ve maçı alacağımıza inanıyorum. İstanbul’da Galatasaray’ı bir kez yendik. Tekrar yenebiliriz” dedi. İsmet, “Benim için bu sezon önemli. Takımda kalıcı olmak istiyorum. Daha fazla sorumluluk istiyorum” dedi.

AVRUPA ŞAMPİYONASI’NDA KAPTAN

İsmet, bu sezonun kendisi için çok önemli olduğunu söyledi. Takım olarak şampiyonluğu hedeflediklerini belirten genç oyuncu, kaptanlığını yaptığı Alman Ümit milli takımının katılacağı Avrupa Şampiyonası’nda da başarılı olmak istiyor. İsmet’in en büyük hedefi ise Euro League’de güçlü takımların formasını giymek. İsmet “Futbolda Şampiyonlar Ligi ne kadar önemli ise basketbolda da Euro League o kadar önemli. Avrupa’nın güçlü takımlarında forma giymek isterim. Bunun için de çok çalışıyorum” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!