Yaşıtları koşup oynarken...

Güncelleme Tarihi:

Yaşıtları koşup oynarken...
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2015 00:00

Doğuştan kalbinin sol tarafı hiç çalışmayan dört yaşındaki Recep, Berlin Charite'deki kalp merkezinde kendisine uygun kalbin bulunmasını bekliyor. Önceki gün bulunan kalp büyük geldiği için nakil gerçekleştirilemedi.

Haberin Devamı

RECEP Mamak henüz dört yaşında. Yaşıtları koşup oynarken, o ise nefes alırken bile çok dikkatli olmak durumunda. Onun arkadaşları yuvada eğlenirken, küçük Recep hastane odasında yaşamını sürdürmek zorunda. Minik bedenine takılı yaşam ünitesiyle hayata tutunuyor. Suni kalple yaşıyor. Tıpta çok ender rastlanan bir hastalıkla mücadele ediyor. Recep'in kalbinin bir tarafı hiç çalışmıyor. Diğer tarafı ise sadece yüzde 25 oranında iş görüyor. Recep'e takılan suni kalp olmazsa yaşama şansı yok.

ÇOK ENDER RASTLANAN BİR DURUM

Doktorları, bu hastalığın tıpta çok ender rastlanan bir durum olduğunu söylüyor. Charite Hastanesi Alman Kalp Merkezi Çocuk Kardiyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Felix Berger, Recep'e suni kalp taktıklarını ve uygun kalbin bulunmasını beklediklerini belirtti.

Yaşıtları koşup oynarken...


Prof. Dr. Berger, geçen yıl kalp nakli yapılan Cavit Merkit'in de doktoru. Dört yaşındaki Cavit gerçekleştirilen kalp nakli sayesinde şimdi yuvaya gidiyor, bisiklet bile sürebiliyor. Prof. Dr. Berger, Recep için çok umutlu olduklarını ve bulunacak bir uygun kalp sonunda naklin gerçekleşeceğini ve Recep'in de sağlığına kavuşacağı bilgisini verdi.

Haberin Devamı

KALP BÜYÜK GELDİ

Önceki gün Alman Kalp Merkezi'nde büyük heyecan yaşandı. Recep için uygun kalbin bulunduğu müjdesini alan baba Mikail ve anne Sultan Mamak büyük sevinç yaşadı. Oğullarına kalp nakli yapılacağı heyecanıyla ameliyatı bekleyen anne ve baba daha sonra aldıkları haberle çok üzüldü. Bulunan kalbin Recep'in minik vücudu için büyük olduğu ve göğüs kafesine sığmayacağı gerekçesiyle nakilden vazgeçildiği haberi çifti üzerken umutlarını ise kırmadı. Bulanan organ başka bir çocuğa nakledildi. Baba Mikail Mamak “Biz çok umutluyuz. Bir bağışçı sayesinde Recep'e uygun kalp bulunacaktır. Nisan ayı içinde hastanede yatan üç küçük çocuğa nakil gerçekleşti. Umudumuzu hiç kaybetmiyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!