Yarısı vajinanın yerini bilmiyor

Güncelleme Tarihi:

Yarısı vajinanın yerini bilmiyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 02, 2014 14:42

İngiltere’de Eve Appeal adlı yardım derneğinin “Jinekolojik Kanser Bilgilendirme Ayı” kapsamında 1000 kadın üzerinde gerçekleştirdiği yeni bir araştırma, 18-35 yaş arası kadınların yarısının tıbbi bir diyagramda vajinanın nerede olduğunu bulamadığını ortaya çıkarttı.

Haberin Devamı

Araştırmada kadınların yüzde 65’inin “vajina” kelimesini kullanmaktan utandığı da belirtilirken, yaşlı kadınların vücutları hakkında daha çok bilgi sahibi olduğu da ortaya çıktı.

Uzmanlar araştırmaya katılan 66-75 yaş arasındaki kadınların 5’te 2’sinin kendilerine gösterilen tıbbi diyagramda vajina, rahim ve yumurtalıkların nerede olduğunu doğru olarak gösterebildiğini belirtti.

Araştırmanın kadınların jinekolojik kanserlerin semptomları hakkında da bilgi sahibi olmadığını ortaya koyduğunu belirten Eve Appeal Yardım Derneği başkanı Helena Morrissey, İngiliz basınına konu ile ilgili yaptığı açıklamada “Biz Eve Appeal olarak jinekolojik kanserler ve onların belirtileri ile ilgili açıkça konuşabilmenin öneminden haberdarız. Bu araştırma bunun gerçekleşmesi için daha çok yol katetmemiz gerektiğini ortaya koydu” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!