‘Yalancı basın’ diyen gazeteciler balosunda

Güncelleme Tarihi:

‘Yalancı basın’ diyen gazeteciler balosunda
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2015 10:45

Almanya için Alternatif Parti (AfD) Başkanı Frauke Petry, “Yalancı basın” dediği gazetecilerin balosuna davet edildi. Petry, ertesi gün basını “Sevgili Pinokyo temsilcileri” diye niteledi.

Haberin Devamı

Eski başkent Bonn ve yeni başkent Berlin’de görev yapan Alman ve yabancı gazetecilerin her yıl geleneksel balosu var. Baloya öyle herkes katılamaz. Sadece Bonn ve Berlin’de görev yapan üye gazeteciler ve Gazeteciler Cemiyeti’nin davet ettiği siyasetçiler ve holding temsilcileri katılabiliyor. Bu yıl balo Berlin’de tarihi Brandenburg Kapısı’na bakan beş yıldızlı lüks otel Adlon’da yapıldı.

‘Yalancı basın’ diyen gazeteciler balosunda

Cumhurbaşkanı Gauck, baloyu, hayat arkadaşı Schadt’la vals yaparak açtı.

Cumhurbaşkanı Gauck, hayat arkadaşı Daniela Schadt’la vals yaparak baloyu açtı. Sabaha kadar trüflü makarnadan sosise, karidese, taze çikolatadan dondurmaya yiyeceklerin, biradan kokteyle kadar her türlü içeceğin sunulduğu baloya 500 gazeteci, bin 800 civarında siyaset ve ekonomi dünyasından davetli katıldı.

‘Yalancı basın’ diyen gazeteciler balosunda

ARD haber sunucusu Caren Miosga, eşi Tobias Grob

KİMLER YOKTU Kİ!

SPD Genel Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Sigmar Gabriel baloya eşiyle geldi. Dışişleri Bakanı Steinmeier terör kurbanlarını anma nedeniyle Paris’te bulunduğu için gelemedi. Ama baloda kimler yoktu ki?

‘Yalancı basın’ diyen gazeteciler balosunda

Aile Bakanı Manuela Schwesig baloya eşi Stefan Schwesig ile geldi.

Yedi aylık hamile Aile Bakanı Manuela Schwesig, Tarım Bakanı Christian Schmidt, Meclis Başkan Yardımcısı Claudia Roth, FDP Genel Başkanı Christian Lindner, Hükümet sözcüsü Steffen Seibert, ünlü Alman oyuncu Franziska Knuppe, Türk kabare sanatçısı Serdar Somuncu, ARD’nin ünlü sunucusu Caren Miosga...

Bir ara Cumhurbaşkanı Gauck, Serdar Somuncu’nun yanına giderek sohbet etti.

Ama Gazeteciler Balosu’nda yepyeni bir yüz vardı. Bu yüzü görünce, “Olamaz” dedim. Sadece ben değil. Bir çok gazeteci aynı soruyu sordu. Şimdi sıkı durun, kim bu yeni yüz?

‘Yalancı basın’ diyen gazeteciler balosunda

Ünlü Alman oyuncu ve manken Franziska Knuppe.

Gazetecileri “Yalancı basın” diye niteleyen Almanya için Alternatif Parti (AfD) Başkanı Frauke Petry. Yanlış duymadınız. Yabancı, göçmen ve İslam karşıtı bir partinin başkanı. Baloda, defileye çıkmış gibi yürüyordu. Petry, herkesin merak ettiği “Siz nasıl geldiniz?” sorusuna, “Davetliyim” dedi.

Evet, Gazeteciler Cemiyeti, basını yalancı basın diye niteleyen Petry’yi davet etmiş. Güya formaliteden. Ama meşruluk kazanmak isteyen bir siyasetçi için kaçırılmaz bir fırsat tabi. 

Haberin Devamı

Yine sıkı durun. Pazar gün AfD’nin Hannover’de kurultayı vardı. Petry, kurultayda “Yalancı basın” yerine başka bir sözcük kullandı... “Sevgili Pinokyo temsilcileri” dedi. Yani yalan söyledikçe burnu uzayan kahraman Pinokyo’ya benzetti.
Gazeteciler Cemiyeti’nin gelecek baloda daveti çok iyi gözden geçirmesi gerekir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!