Yakışıklı olmak başa bela

Güncelleme Tarihi:

Yakışıklı olmak başa bela
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 2015 15:26

İngiltere'de yapılan yeni bir araştırmada yakışıklı çalışanların kişisel becerilerini gösterebilecekleri işler yerine, grup içinde görünmez olacakları görevlere yönlendirdiğini söyledi.

Haberin Devamı

İngiltere’deki University College London ve ABD’deki Maryland Üniversiteleri’nden bilim insanlarının gerçekleştirdiği yeni bir araştırma çok yakışıklı oldukları için hemcinsleri olan patronları tarafından tehdit olarak görülen erkeklerin sıradan görünümlü meslektaşlarına kıyasla kariyerlerinde ilerlemekte daha çok zorlandığını ortaya çıkarttı.

Araştırmacılar, patronların yakışıklı çalışanlarını kişisel becerilerini gösterebilecekleri işler yerine, grup içinde görünmez olacakları görevlere yönlendirdiğini söyledi.

İşe alım sürecinde de bu durumun etkili olduğu ve çok yakışıklı erkeklerin bazı iş fırsatlarını kaçırdığı belirtildi.

Araştırmayı gerçekleştiren ekibin başında bulunan Maryland Üniversitesi bilim insanı Young Lee “Yöneticiler de önyargılardan esinleniyor. İşe alım yaparken kendi çıkarlarını gözetiyor ve bu nedenle şirketler kimi zaman en başarılı adayları işe almış olmuyor” dedi.

Uzmanlar, kadın çalışanların işe alımında ise böyle bir duruma rastlanmadığı çünkü yöneticilerin güzel bir kadının  sıradan görünümlü bir kadına kıyasla işinde daha başarılı olup onlar için tehdit yaratacağını düşünmediği belirtildi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!