‘Ülkemizin kalkınmasına büyük katkı sağladınız’

Güncelleme Tarihi:

‘Ülkemizin kalkınmasına büyük katkı sağladınız’
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2022 10:39

Türk İnisiyatifi Nürnberg’in (TİN) Çeşme Lokantası’nda verdiği iftar yemeği büyük ilgi gördü. Kadir Gecesi’ne rastlayan programa, Nürnberg Başkonsolosu Serdar Deniz, Nürnberg Büyükşehir Belediye Başkanı Marcus König, SPD’li Bavyera milletvekili Arif Taşdelen, Belediye Uyum Meclisi Başkanı İlhan Postaloğlu ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve üyeleriyle birlikte çok sayıda davetli ile Ukraynalı misafirler de katıldı.

Haberin Devamı

PROGRAM, Din Hizmetleri Ataşesi Fuat Gencebay’ın Kur’an-ı Kerim okumasıyla başladı. TİN sözcüsü İsmail Akpınar’ın selamlama konuşmasından sonra kürsüye çıkan Nürnberg Büyükşehir Belediye Başkanı Markcus König, bugün Ukrayna’da yaşananların aynısının İkinci Dünya Savaşı sırasında Nürnberg’de yaşandığını söyledi. Kentin bomba yağmuruna tutulduğunu hatırlatan König, şöyle konuştu: “60 yıl önce işçi sözleşmesi çerçevesinde Almanya’ya ve özelikle de Nürnberg’e gelen Türk dostlarımız ülkemizin ve kentimizin yeniden kalkınmasına büyük katkı sağladı. İkinci ve üçüncü nesil de fayda sağladı. Onun için birinci nesil adına burada bulunan TIM e.V. Başkanı Kamile Erdemir ve gazeteci Taner Tüzün’e huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum. Nürnberg halkının yaklaşık yüzde 50’si göçmen kökenli. Arkadaşlarımızla iftarda bir arada olmaktan çok mutluluk duymaktayım. Ayrımcılık yapmadan, biz, hepimiz Nürnbergliyiz. Nürnberg renkli ve renkli kalacak.”

Haberin Devamı

‘Ülkemizin kalkınmasına büyük katkı sağladınız’
İsmail Akpınar

‘ÇOK ÜZÜCÜ BİR DURUM’
SPD milletvekili Arif Taşdelen de şunları söyledi: “Aramızda bulunan Ukraynalıların savaş nedeniyle ülkelerini terk etmeleri çok üzücü bir durum. SPD’liler olarak kendi aramızda konuşuyoruz ve istişarede bulunuyoruz. Biliyoruz ki, onlar bir gün savaş nedeniyle kaçmak zorunda kaldıkları ülkeleri Ukrayna’ya geri dönecekler. Ama burada oturanların büyükleri de 60 yıl önce biraz para kazanıp tekrar Türkiye’ye geri dönme hayaliyle Almanya’ya geldiler fakat hayatta olanların çoğu burada yaşamakta. Çünkü onları bağlayan evlatları ve torunları burada yaşamakta. Uyum politikamızı tekrar gözden geçirmeliyiz. 6 ay kalacaklar diye plan yaparken bakarsınız daha fazla kalırlar. Onun için özellikle de çocuklar için daha düzgün bir uyum politikası geliştirmeliyiz. Çünkü 3-4 yıl okula gitmiş ve buraya uyum sağlamış çocukları buradan koparmak çok zor olur.”

‘Ülkemizin kalkınmasına büyük katkı sağladınız’
Serdar Deniz

Haberin Devamı

‘GÖNÜL SOFRASINDA TOPLANDIK’
Başkonsolos Serdar Deniz de şöyle konuştu: “Öncelikle artık sonuna doğru yaklaştığımız mübarek Ramazan ayının en kutsal gecelerinden birini teşkil eden, Kur’an-ı Kerim’in Hazreti Peygamberimize indirilmeye başlandığı Kadir Gecesi’nde bu anlamlı iftar buluşmasını organize eden Türk İnisiyatifi Nürnberg’in tüm paydaşlarına ve üyelerine samimi teşekkürlerimi iletmek istiyorum. Bildiğiniz gibi, Ramazan ayı Müslümanlar için sadece bir ay boyunca sabahın erken saatlerinden akşama kadar hiçbir şeyin yenmemesi ve içilmemesi zorunluğunun çok çok ötesinde anlamlar ihtiva eden özel bir zaman dilimidir. Ne mutlu bizlerde ki, yaklaşık iki yıldır devam eden pandemi sürecinde ara vermek zorunda kaldığımız iftar buluşmalarına bu yıl itibariyle yeniden başladık ve Türk, Alman, Yahudi, Ukraynalı bütün dostlarımızla bir gönül sofrasının etrafında fiziki olarak birbirimize mehabetle bakarak oturmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Yaklaşık 10 yıl önce Suriye’de başlayan iç savaşın sebep olduğu yıkım ve mülteci krizine çözüm bulunması yönünde çabalar sonuçsuz kalmaya devam ederken, bugün de Ukrayna’da yaşanan savaşın sebep olduğu yıkım ve trajediyle karşı karşıyayız. Vatandaşlarımızın Kadir Gecesi’ni kutluyor, başta Belediye Başkanı König, eyalet milletvekili Köhler olmak üzere bütün Alman ve diğer milletlerden dostlarımıza başta sağlık olmak üzere barış ve huzur dolu bir yaşam temenni ediyorum.”
Program sonunda Türk Spor Başkanı Seyhan Karaaslan ve Macabi Takımı, Belediye Başkanı Marcus König’e forma hediye ettiler.

Haberin Devamı

‘Ülkemizin kalkınmasına büyük katkı sağladınız’
Taner Tüzün

‘Ülkemizin kalkınmasına büyük katkı sağladınız’

‘Ülkemizin kalkınmasına büyük katkı sağladınız’

BAKMADAN GEÇME!