Güncelleme Tarihi:

Almanya’nın Rheinland-Pfalz eyaletinde 22 Mart’ta yapılacak parlamento seçimleri yaklaşırken, partiler de sokaklarda seçim kampanyasını hızlandırdılar. SPD’li Rheinland-Pfalz Eyalet Başbakanı Alexander Schweitzer, seçim kampanyasını “Aus Liebe zum Land” (Ülke, eyalet aşkı” sloganıyla sürdüreceklerini ilan etti. “Seçim kampanyası olmasa da bu sloganı tercih ederdim” diyen 52 yaşındaki SPD’li politikacı “Ben doğma büyüme Pfalzlıyım. Ben bu eyaleti de ülkeyi de seviyorum” görüşünü vurgularken, hedefin koltuğunu koruyarak bu eyalete hizmet etmeyi sürdürmek olduğunu n da altını çizdi. Bu sloganın taktikle ilişkisinin olmadığını özellikle hatırlatırken, “Bu eyalete, ülkeye sahip çıkılması için demokrasinin temel ilkesidir” açıklamasında da bulundu.
2014-2021 yıllarında Rheinland-Pfalz Eyalet Parlamentosu SPD Grup Başkanı ve 2021-2024 yıllarında Çalışma, Sosyal, Transformasyon ve Dijitalleştirme Bakanı, 2024• Temmuz ayından beri de Eyalet Başbakanı olarak görev yapan Schweitzer, hedefin şu anda olduğu gibi Yeşiller ve FDP ile iktidarda kalmayı sürdürmek olduğunu da açıkladı. Alexander Schweitzer, 1991 yılından beri aralıksız olarak Rheinland-Pfalz’da iktidarda bulunan SPD’nin bu seçimlerden de “en güçlü parti” olarak çıkması için tüm sosyal demokratlara işbirliği yapma ve dayanışma sergileme çağrısında da bulundu.
EV EV DOLAŞACAĞIZ
SPD’nin eyalet genelinde “Ülke, eyalet aşkı” yazılı bin adet afişle seçi kampanyasını sürdüreceği belirtilirken, hem adayların hem de partililerin ev ev dolaşarak seçmenlerin yanında oldukları mesajı verecekleri de açıklandı. “Güvenilir, güçlü, azimli, kalpten ve açık” yazılı başka afişlerin de yer alacağına işaret eden SPD Rheinland-Pfalz Genel Sekreteri Gregory Scholz, seçim kampanyası boyunca en az 100 bin eve ziyarette bulunacaklarını da dile getirdi. Şu ana kadar 20 bine yakın evi ziyaret ederek seçmenlerle görüştüklerini de söyledi.
Öte yandan Rheinland-Pfalz’ın SPD’li eski Eyalet Başbakanları Rudolf Scharping, Kurt Beck ve Malu Dreyer ile SPD Eş Başkanları Baerbel Bas ve Lars Klingbeil’ın da seçim kampanyasına aktif olarak katılıp destek verdikleri ve vermeyi sürürecekleri de vurgulandı.
SPD’li aday Türk esnafları ziyaret etti