Üçüncü miting denemesi de hüsranla bitti

Güncelleme Tarihi:

Üçüncü miting denemesi de hüsranla bitti
Oluşturulma Tarihi: Şubat 03, 2015 09:26

Frankfurtlular, ‘Almanya’da iyi Türk var mı?’ diye soran ırkçı Pegidalılara yine kenti dar etti.

Haberin Devamı

Almanya’nın uluslararası yüzü, Avrupa Birliği’nin para başkenti Frankfurt, PEGIDA göstericilerine aman vermiyor. ‘Batının İslamlaşmasına Karşı Avrupalı Yurtseverler’ (PEGIDA) haretininin Frankfurt’ta üçüncü miting denemesi de hüsranla bitti.

Yaklaşık 80 ırkçı, aşır sağcıyı abluka altına alan yaklaşık 2 bin anti faşist, ‘Naziler defolun’, ‘Siz halk değil, ırkçısınız’, ‘Faşizm düşünce değil suçtur’ ve ‘Nazi propagandaya izin yok’ dedi.

Üçüncü miting denemesi de hüsranla bitti


Karşı grup, anarşistler, sendikacılar, farklı siyasi parti ve grup ile Demokratik İşçi Dernekleri (DİDF), Birleşik Haziran Hareketi, Halkevi ile YGD’nin de aralarında sivil toplum üyelerinden oluştu.

Üçüncü miting denemesi de hüsranla bitti


POLİS ETTEN DUVAR ÖRDÜ

Polisin uyarılarına rağmen karşı gruptan Pegidalılar üzerine zaman zaman yumurta, bira şişeleri ile az sayıda havai fişek atıldı. Polisin gösteri yasaklarına uymayan bazı kişileri gözaltına aldığı görüldü.

Üçüncü miting denemesi de hüsranla bitti


Mitingin yapıldığı Hauptwache meydanı ile Katharinen Kilisesi çevresinde geniş güvenlik önlemleri alan polisin iki grup arasında da adeta etten duvar ördüğü görüldü. Polis, Friedrich-Stoltze-Meydanı’nda Pegidalılara yolu tamamen kapatmak isteyenlere karşı jop ve gaz kullandı. Aşırı dinci, ırkçı Heidi Mund’un başını çektiği grup güvenlik yolundan ulaştığı miting alanında ‘Açık, hoşgörülü Pegida’ ve ‘Rusya ile diyalog’ ve ‘Göç polikası stop iç savaş’ dövizleriyle dikkat çekti. Grup konuşmalarda ise “Almanya’da iyi Türk var mı? Biz göçmenlere karşı değiliz. Ancak Offenbach gibi kentlerdeki okullarda bir iki Alman çocuğun dışındakiler yabancı. Sokakta, toplu taşıma araçlarında ve şiddette de yine çoğunluk onların. Biz göç politikasını yanlış uygulayan Federal Hükümetlere kızgınız” ifadelerine yer verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!