Türkiye’yle daha yakın iş birliği çağrısı

Güncelleme Tarihi:

Türkiye’yle daha yakın iş birliği çağrısı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 2021 19:16

Eski Almanya Başbakanı Gerhard Schröder, Avrupa’nın kendi gücünü bulabilmesi için Türkiye ve Rusya gibi ortaklara ihtiyacı olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Almanya’da Sosyal Demokrat Parti’den (SPD) 7 yıl başbakanlık yapan Schröder, Rheinische Post gazetesine yaptığı açıklamada, “Coğrafi olarak bakarsanız, Avrupa’nın gücünü bulması için Türkiye ve Rusya gibi ortaklara ihtiyacı var. Bizi daha güçlü kılan yolları engellememeliyiz” diyerek Türkiye ile daha yakın iş birliği yapılması çağrısında bulundu. Türkiye’nin Avrupa’dan uzaklaştığı ve bunun durdurulması şansının olup olmadığı yönündeki soru üzerine, “Hayır bitmedi” diyen Schröder, Türkiye’de Avrupa’ya karşı bir tavır olmadığını vurguladı. Türkiye’nin batısı ile doğusunun farklı düşündüğüne işaret eden Schröder, “1963’te Türkiye’nin uzun bir süreçte AB’ye katılacağına dair bir söz verildi. Çoğu benim zamanımda olmak üzere iki tarafta da ciddi çabalar vardı” dedi.
Schröder, Almanya’da Hıristiyan Birlik Partileri’nin (CDU-CSU) Türkiye’nin AB üyeliğine ilişkin imtiyazlı ortaklık teklif etmelerine atıfta bulunarak, “İmtiyazlı ortaklık ifadesiyle aslında ‘dışarda kalın’ işareti verilmek isteniyor” değerlendirmesinde bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!