Türkiye Cumhuriyeti; imkansız bir başarı

Güncelleme Tarihi:

Türkiye Cumhuriyeti;  imkansız bir başarı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2018 13:43

Cumhuriyet’in 95. yılı Frankfurt’ta görkemli bir baloyla kutlandı. Frankfurt Başkonsolosu Burak Karartı, Atatürk’ün o yıllarda neredeyse imkansız bir başarıya imza atarak cumhuriyeti kurabildiğini söyledi.

Haberin Devamı

TÜRKİYE Cumhuriyet’nin 95. kuruluş yıldönümü, Hessen Atatürkçü Düşünce Derneği’nin Frankfurt Mariott Otel’de düzenlediği görkemli bir balo ile kutlandı. Frankfurt Başkonsolosu Burak Karartı, Frankfurt Büyükşehir Belediye Başkanı Peter Feldmann ile Hessen Milletvekili Turgut Yüksel’in de katıldığı kutlama, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

Türkiye Cumhuriyeti;  imkansız bir başarı
İMPARATORLUĞUN KÜLLERİNDEN DOĞDU
Türkiye’nin dağılan bir imparatorluğun küllerinden modern bir devlet olarak yeniden doğduğunu belirten Karartı, Cumhuriyet’i kurabilmenin o günün şartlarında başarılması neredeyse imkansız bir misyon olduğunu söyledi. Karartı, “Ancak büyük önder Atatürk, Türk halkına duyduğu sonsuz güveni ve yılmaz iradesiyle bunu başarmış, Türk milletini bir kez daha dünyaya örnek olabilecek bir yolculuğa çıkarmıştır. 95 yılda katettiğimiz mesafeye rağmen, daha yapılması gereken çok iş var” dedi.

Haberin Devamı

Türkiye Cumhuriyeti;  imkansız bir başarı
ATATÜRK BİZİ DE YÖNLENDİRİYOR
Birlikte yaşam kültürü, barış ve diyaloğun demokratik cumhuriyet geleneği olduğunu vurgulayan Frankfurt Büyükşehir Belediye Başkanı Peter Feldmann ise “Cumhuriyet’in kurucusu Kemal Atatürk’ün istediği gibi dünyaya açık olma, hoşgörü, karşılıklı anlayış; biz Frankfurtluları da yaratıcı olmaya yönlendiriyor. 2 bin yıldır göç alan kentimizde göçmenlerin yüzde elliye ulaşmasını bu yüzden normal sayıyor ve dert etmiyoruz. Bunu başka kent ve ülkelerde göremezsiniz” dedi.

Türkiye Cumhuriyeti;  imkansız bir başarı

Kutlamaya katılanlar, Grup Trio’nun seslendirdiği eserlerle eğlendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!