‘Türkçe tiyatro, çocuklar için büyük bir fırsat’

Güncelleme Tarihi:

‘Türkçe tiyatro, çocuklar için büyük bir fırsat’
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2021 10:01

Tiyatro Frankfurt, çocuklar için düzenlediği yaratıcı drama atölyesiyle pandemi sonrası döneme ‘merhaba’ dedi. Yaratıcı drama atölyesinin açılışına Frankfurt Başkonsolosu Erdem Tunçer ile Frankfurt İl Genel Meclisi Başkanı Hilime Arslaner de katıldı.

Haberin Devamı

BAŞKONSOLOS Tunçer, “Çocuklarımızın Türkçeyi yaşayarak ve kullanarak öğrenmeleri, her şeyin ötesinde bir önem taşıyor. Çocuklarımızın Türkçe tiyatro yapması, onların Türk kültürlerinin gelişmesi için de müthiş bir fırsat. Türkçenin burada yabancı bir dil olarak eğitimine büyük bir önem atfettiğimizin altını çizmek istiyorum” diye konuştu.

‘Türkçe tiyatro, çocuklar için büyük bir fırsat’
Tiyatro Frankfurt Genel Sanat Yönetmeni Kamil Kellecioğlu ve ekibine topluma katkıları nedeniyle teşekkür eden Tunçer, “Bu ekip olmasa, çocuklar için yaratıcı drama çalışması da mümkün olamazdı. Bu iş gerçekten emek ve kararlılık meselesi. Türk tiyatrosu ülkemizi, toplumumuzu, kültürümüzü tanıyabilmenin, kendimizi gerçek halimizle anlatabilmenin en etkili yolu. Frankfurt Türk Tiyatrosu bu bakımdan önemli bir misyonu yerine getiriyor. Hem buradaki toplumumuz içinde tiyatro bilincini yaşatıyor ve geliştiriyor, hem de Almanya ve diğer ülkelerden gelen dostlarımıza kültürümüzü ve toplumsal değerlerimizi tanıtıyor, bizi anlatıyor” dedi.
‘Türkçe tiyatro, çocuklar için büyük bir fırsat’
EYLÜL’DE FESTİVAL VAR
Frankfurt İl Genel Meclisi Başkanı Hilime Arslaner de Türkçeyi yaşayarak öğrenmek açısından Türk tiyatro ve sinema festivallerinin önemine dikkat çekti. Eylül’de tiyatro festivali gerçekleşeceğini kaydeden Arslaner, “Hem bizim hem de çocukların bu etkinliklere ihtiyacı vardı. Festivalin de güzel bir faaliyet olacağından eminim. Toplumumuz, kültür endüstrisine önemli katkılarda bulunuyor. Kentteki çoğunluğa Türk kültürüyle hizmet ediyor” diye konuştu.
‘Türkçe tiyatro, çocuklar için büyük bir fırsat’

‘ÇOCUKLARIN HAYATLARINA DOKUNMAK İSTİYORUZ’
Tiyatro Frankfurt Genel Sanat Yönetmeni Kamil Kellecioğlu ise, yeni kurulan Tiyatro Frankfurt Çocuk Kulübü’nün tanıtımını yaptı. Çocukların hayatlarına doğru şekilde dokunmak istediklerini belirten Kellecioğlu, “Çocuklarımızın içinde yaşadıkları topluma uyum sağlarken bir yandan da kendi öz değerlerini eğlenerek öğrenecekleri bir oluşum hayal ediyoruz. Türkçe tiyatro ve atölye çalışmalarının kişilerin kendilerini ifade etmede, dili kullanmada ve kişisel gelişimlerinde önemi büyük. İlk projemiz 6 haftalık yaratıcı drama atölyesi. Tiyatro Frankfurt olarak Türkiye’den çok önemli konukları ağırlayacak ve yaratıcı drama, çocuk korosu, çocuk oyunları gibi birbirinden renkli konularla çocuklar için projeler üretmeye devam edeceğiz” bilgisini paylaştı. Çocuk tiyatrosu çalışmasının YTB desteğiyle gerçekleştirildiği kaydedildi.

 

 

BAKMADAN GEÇME!