Türk tiyatrosunun en eski ödülü Tiyatro Frankfurt’a

Güncelleme Tarihi:

Türk tiyatrosunun en eski ödülü Tiyatro Frankfurt’a
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 2018 12:06

Türk tiyatrosunun en eski ödülü olarak bilinen İsmet Küntay Tiyatro Ödülü, Türk tiyatrosunu uluslararası alanda tanıtan Tiyatro Frankfurt’a verildi. İstanbul’daki ödül töreninde konuşan Tiyatro Frankfurt Genel Sanat Yönetmeni Kamil Kellecioğlu, “Yolunuz düşerse oralarda burayı yaşamaya çalışan bir grup var” dedi.

Haberin Devamı

TÜRK tiyatrosunun en eski ödülü olarak kabul edilen 43. İsmet Küntay Tiyatro Ödülü’nü Tiyatro Frankfurt kazandı. İstanbul Kadıköy Büyük Kulüp’te düzenlenen törende ‘İsmet Küntay uluslararası alanda tanıtım ödülü’, Türk tiyatrosunu ve Türkçeyi uluslararası platforma taşıması nedeniyle Tiyatro Frankfurt Genel Sanat Yönetmeni Kamil Kellecioğlu’na verildi. Ödülü ünlü tiyatrocu Tamer Levent’ten alan Kamil Kellecioğlu, Türkiye’nin en önemli tiyatro ödüllerinden biri için fark edilmenin ve layık görülmenin mutluluk ve gurur verici olduğunu söyledi.

Türk tiyatrosunun en eski ödülü Tiyatro Frankfurt’a

AVRUPA’NIN TEK TÜRKÇE FESTİVALİ
2003 yılında kurulan Tiyatro Frankfurt’un amacının, Türk yazarların oyunlarını Almanya’daki Türklerle buluşturmak olduğunu belirten Kellecioğlu, “Almanya Türk tiyatro yaptığımız için salon vermenin sıkıntılı olduğunu söyleyince, oyunlarımızı Almanca üst yazıyla yaptık. Geçtiğimiz yıllarda pek çok yazarımızı Türk ve Alman tiyatroseverlerle buluşturduk. Zaman içinde bu yıl altıncısını gerçekleştirdiğimiz Avrupa’nın tek Türkçe tiyatro festivalini düzenledik. Tiyatromuzu Almanlara da sevdirdik. Bizi başka bir pencereden görmelerini sağladık. Devlet Tiyatroları, Şehir Tiyatroları ve özel tiyatroları, Türkçe ve Almanca bilen sanatseverlerle buluşturmaya devam ediyoruz. Onursal başkanlarımız Haldun Dormen, Ayla Dikmen, Tamer Levent ve Ayşenil Şamlıoğlu her yıl yanımızda. Yolunuz düşerse oralarda buraları yaşamaya çalışan bir grup var” dedi.

Haberin Devamı

Türk tiyatrosunun en eski ödülü Tiyatro Frankfurt’a

ÇOK ÖNEMLİ İŞ YAPIYORLAR
Tiyatro Frankfurt’un çalışmalarını çok yakından takip ettiğini ve Türkçe tiyatro festivali dahil çok güzel işlere imza atıldığını kaydeden Tamer Levent de, “Bu önemli ödülü ben de almıştım. Bu sürecin devam etmesinde katkısı olanlar çok önemli iş yapıyor. Bu ödüller çağın gelişimiyle birlikte çok daha fazla önem kazanacak” dedi.

Haberin Devamı

Türk tiyatrosunun en eski ödülü Tiyatro Frankfurt’a

 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

BAKMADAN GEÇME!