Türk tırları Kapıkule’de Macaristan’ı bekliyor

Güncelleme Tarihi:

Türk tırları Kapıkule’de Macaristan’ı bekliyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 25, 2019 17:04

Türk ihraç ürünleri Avrupa’ya taşıyan tırlara Macaristan tarafından verilen yetersiz transit kota nedeniyle Türk ürünleri, Avrupalı müşterilerine teslim edilemiyor.

Haberin Devamı

ULUSLARARASI Nakliyeciler Derneği (UND) Yönetim Kurulu’nun yaptığı yazılı açıklamaya göre, Türk tırları Macaristan’ın ulaştırma politikasındaki bariyerler nedeniyle ihracatını arzu edilen seviyede gerçekleştiremiyor. Derneğin açıklamasında, “Şu an itibarıyla Türk ihraç ürünleri taşıyan taşımacılar Macaristan tarafından verilen yetersiz transit kotası nedeniyle Avrupalı müşterilerine ürünlerini teslim edemiyor, bu durum aynı zamanda Türkiye’de üretimi ve yatırımı olan Avrupalı firmaların ve ihracatçıların da önünde bir engel” ifadelerine yer verildi.

Türk tırları Kapıkule’de Macaristan’ı bekliyor



AVRUPALI ORTAKLARIMIZ DA KAYBEDİYOR
Kapıkule sınır kapısı tır parklarında Almanya, İngiltere, Belçika, Hollanda, Slovakya, Çekya, Polonya’ya ihraç yüklü onlarca aracın, 1 hafta sonra dağıtılacak kısıtlı geçiş izin belgesinin dağıtımını beklediği aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi: “Avrupa’ya ihracatımızda başta yaş meyve sebze, kiraz, yarı mamuller, otomotiv, kimyasal maddeler, madeni, plastik maddeler ve demir çelik ürünleri olmak üzere alıcılarına ulaşamamaktadır. Hem Türk ihracatı hem de Avrupalı ortaklarımız kaybediyor. Verilen yıllık 36 bin geçiş izni yetmemekte olup, bu bir günde sadece 100 aracın, bir saatte 4 aracın Macaristan’ı geçmesi demektir. Hem Türk ihracatı hem de Avrupalı ortaklarımız bu kısıtlamadan kaybediyor.”
Açıklamada ayrıca Türkiye-Macaristan Karma Ekonomik Komisyonu Toplantısı’nın Budapeşte’de bir araya geldiği, toplantının Türk ihracatı ve taşımacılık sektörü için büyük önem taşıdığı aktarıldı.

BAKMADAN GEÇME!