Türk sporcular Bavyera Open’a damga vurdu

Güncelleme Tarihi:

Türk sporcular Bavyera Open’a damga vurdu
OluÅŸturulma Tarihi: Haziran 27, 2022 11:03

Bavyera Taekwondo Federasyonu’nun düzenledigi Bavyera Open 2022 şampiyonası yapıldı. Kia Metropol Arena Nürnberg’de gerçekleşen turnuvaya 10 ülkeden 90’ın üzerinde kulüp katıldı. Bavyera Open turnuvası, milli takıma girmek için DTU-Finals-9 turnuvaların dokuzundan biri. Bu turnuvalarda genç sporcular mücadele vererek puan toplayıp milli takıma girmeye çalıştılar.

Haberin Devamı

Türk sporcular Bavyera Open’a damga vurdu
HAŞİM Çelik, (Almanya Taekwondo Federasyonu Spor Müdürü ve Bavyera Taekwondo Federasyonu Asbaşkanı) ile Abdullah Ünlübay (Eski Dünya ve Avrupa Şampiyonu, Almanya ve Bavyera Taekwondo Federasyonu Hakemler Kurulu Başkanı) Bavyera Open turnuvasının organizatörleri oldular. Toplamda 3 bin kişinin katıldığı organizasyon başarıyla sonlanırken, turnuvaya 600 sporcu, 200 antrenör, 60 hakem katıldı. Turnuvayı yaklaşık 2 bin seyirci izledi. Turnuvaya Almanya, Ukrayna, İtalya, İspanya, İsrail, Avusturya, Finlandiya, Kosova, Ürdün, Slovenya. Katılımcıların arasındaki Türkiye kökenli sporcusu sayısı 120’nin üzerinde olurken, Nürnberg’in uzun yıllardır başarılı Türk takımları da genç sporcularıyla katılıp madalya avına çıktı.
Türk sporcular Bavyera Open’a damga vurdu

Özer Güleç

Haberin Devamı

TÜRK ANTRANÖRLERİN BAŞARISI
Nürnberg’in Türk takımları ve baÅŸ antrenörleri: KSC Leopard-Nurettin Yılmaz, Taekwondo Özer-Özer Güleç, Taekwondo Black Tiger-Ahmet Eski, Taekwondo Leon-Murat Sönmez. 90’ın üzerinde takım arasından Nürnberg Taekwondo Özer okulu, 11 altın, 9 gümüş ve 1 bronz ile turnuvayı ÅŸampiyon olarak tamamladı. TSV Dachau ikinci, Nürnberg KSC Leopard üçüncü oldu. Özer Güleç’in yardımcısı Alfred Castano Manias, Tekvando Özer Kulübü’nün sadece spordaki baÅŸarıları (Olimpiyat katılımcıları, Dünya Åžampiyonları, Avrupa Åžampiyonları, Almanya Åžampiyonları) ile deÄŸil, entegrasyon alanındaki sosyal çalışmalarıyla da tanındığını belirterek, kulübün yakında engelli sporcular için de kapsamlı bir kurs açacağını söyledi.Â

Türk sporcular Bavyera Open’a damga vurdu

Haşim Çelik
Türk sporcular Bavyera Open’a damga vurdu

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!