Türk profesör vücut dokusundan yeni meme yapıyor

Güncelleme Tarihi:

Türk profesör vücut dokusundan yeni meme yapıyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 2015 13:04

Almanya'nın Klinikum Bremen Mitte Hastanesi Plastik Cerrahi Bölümü Şefi Prof. Dr. Can Cedidi, kanser başta olmak üzere çeşitli hastalık ve kazalardan dolayı göğsünü kaybeden kadınlara umut oldu. Türk profesör kadınlara kendi cilt ve yağlarından yeni göğüs yapıyor.

Haberin Devamı

MİKRO CERRAHİ İSTEYEN AMELİYAT YAPILIYOR

Günümüzde her 10 kadından birinde meme kanseri tespit edildiğini, 35 yaşından itibaren ise göğüs kanserine yakalanma riskinin yüksek olduğunu anlatan Cedidi, “Kadınların en büyük kabuslarından birisi göğüslerini kaybetmek ve kansere yakalanmak. Önceden göğsü kanser veya buna benzer hastalıklardan dolayı alınan kadınlara protez göğüs uygulaması yapılırdı. Ancak sonuçtan kadınlar memnun kalmaz ve belli bir zaman sonra göğüste ağrılar meydana gelirdi. Artık bu yöntem tarihe karıştı. Göğsü olmayan kadınlara kendi cilt ve yağlarından oluşan göğüs yapıyoruz. Çok zor ve mikro cerrahi isteyen bir ameliyat. Ameliyat sonrası kadınlar yeni ve çok düzgün bir göğse sahip oluyor. Bu da onları çok mutlu ediyor. Her kadın 35 yaşından sonra göğüs kanserine karşı dikkatli olmalı ve doktora gitmeli. Göğüste bir tuhaflık hisseden kadınlar mutlaka doktora görünmeli. Buna genç kızlarda dahil” dedi.

Haberin Devamı

BREMEN'DE BİR İLK

Bremen'de bu ameliyatı sadece kendisinin yapabildiğini, şimdiye kadar 500 dolayında ameliyat yaptığını belirten Prof. Dr. Can Cedidi, “Bremen'de bu tür ameliyatları ilk yapan ve yapmakta olan kişi benim. Dünya'nın değişik ülkelerinden, Türkiye'den hastalar bu ameliyat için buraya geliyor. Şimdiye kadar Bremen'de 100, toplamda ise 500 dolayında bu ameliyatı gerçekleştirdim. Ameliyat yaklaşık 5 saat sürüyor ve çok iyi geçiyor. Hastalar yeni göğüslerini görünce inanın çok mutlu oluyor. İlerisi için de risk taşımayan ve ağrı vermeyen bir yöntem. Dünyaca ünlü oyuncu Angelina Jolie'de kanser riski nedeniyle göğüslerini aldırdı. Ancak sonra bu yöntemle yeni göğüslere kavuştu” diye bilgi verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!