‘Türk olduğunu sakın belli etme’

Güncelleme Tarihi:

‘Türk olduğunu sakın belli etme’
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2018 11:20

Almanya’nın Passau kentinde 21 yaşındaki Türkiye kökenli üniversite öğrencisi genç kız, ailesinin kaygısını ve kendisine verdiği tavsiyeyi Twitter’dan paylaşınca olay oldu. ‘Mehlprinzessin’ takma adını kullanan genç kız, binlerce beğeni aldı, yazdıkları paylaşıldı. Yine binlerce kişinin de benzeri endişeler taşıdığı anlaşıldı. Mehlprinzessin’in olay tweetleri şöyle:

Haberin Devamı

“AİLEM benden Türk ve Müslüman olduğumu açıkça belli etmememi istiyor. Çünkü korkuyorlar. Bu Almanya'daki durum hakkında yeteri kadar bir şeyler söylemiyor mu?

Ailem, erkek kardeşim ve köpeğimle birlikte 3 bin nüfuslu Bavyera Eyaleti’nin bir beldesinde yaşıyorum. Münih’e yakın bir yer. Burada herkes birbirini tanıyor. Son dönemlerde her şey yolunda gitmiyor. Kendi kendime soruyorum, ‘Bu ülke ne olacak? Burada daha birkaç yıl yaşayabilir miyim? Veya yaşamak ister miyim?’ diye. Bilemiyorum.”

AYNI SIKINTILARI YAŞIYORLAR
“Zaman zaman camiye de gidiyorum. Açık görüşlüyüm. Babam anneme aşık solunca 25 yıl önce Almanya'ya gelmiş. Annem daha uzun süredir Almanya’da yaşıyor. Son yıllarda burada yaşamaktan kaygı duyuyorum. Mesajı paylaşınca en çok Müslüman ve Museviler mesaj yazıp kontak kurdu. Beni anladıklarını ve aynı sıkıntıları yaşadıklarını söylediler. Bu beni rahatlattı.”

Haberin Devamı

‘TİPİK TÜRK’Ü HİÇ UNUTAMADIM
“Adalet duygusu yüksek yetiştirildim. Biri bana veya başka birine ırkçı hakaretlerde veya İslam karşıtı sözlerle saldırıda bulunursa dayanamıyorum. Hemen cevabını veriyorum. Ailem bana olaylara karışmamamı ve kavgalardan uzak durmamı salık verdi.
10 yaşındayken matematik sorusunu yanlış cevapladım. Sınıftaki bir öğrenci ‘Tipik Türk’ dedi. Bunu hiç unutmuyorum.”

AfD’YE NEDEN OY VERİYORLAR ANLAMIYORUM
“Göçmenler arasında da mültecileri eleştirenler var. Onların yüzünden biz acı çekiyoruz diyenler var. Elbette tüm gelen mülteciler iyi olmayabilir. Onlar arasında da kötü insanlar var. Ama büyük çoğunluğu iyi ve suça karışanların sayısı da çok az. Bu yüzden insanların AfD’ye neden oy verdiklerini anlamıyorum. İnsanlara buraya alışma için süre tanımak gerekir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!