Türk mutfağı zengin ve sağlıklı

Güncelleme Tarihi:

Türk mutfağı zengin ve sağlıklı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2018 12:27

Evlenip ABD’ye taşınmasının ardından memleket hasretiyle pişirmeye başladığı yemekler, Antakyalı Özlem Warren’in kariyerini bambaşka bir noktaya taşıdı. Teksas’daki aşçılık okulu Central Market Cooking School’da gönüllü çalışmaya başladığı dönemde pişirdiği Türk yemekleriyle dünyaca ünlü şef Jamie Oliver’ın dahi dikkatini çeken Özlem Warren, ’Ozlem’s Turkish Table’ ismini verdiği yemek kitabına da imza attı.

Haberin Devamı

LONDRA’da yaşayan ve Türk yemekleri dersleri veren şef Özlem Warren, Yaşar Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nün konuğu olarak öğrencilerle bir araya geldi. Uzun yıllar pazarlama alanında çalışan Warren, basımı gerçekleştirilen ’Ozlem’s Turkish Table’ kitabının nasıl ortaya çıktığını ve Türk mutfağının yurtdışındaki yerini anlattı. ABD, İngiltere ve Ortadoğuda Türk mutfağını tanıtma çalışmaları sürdüren Warren, “2002 yılında İngiliz eşimle evlenerek Teksas Austin’e taşındık. Austin farklı etnik grupları içinde barındıran, bu nedenle de dünya yemeklerine açık bir şehir. Türk mutfağı ise benim için her zaman çok özel bir yere sahip oldu ve biraz da memleket hasretiyle bu tutkum daha da hararetlendi. Doğup büyüdüğüm Antakya’nın yemeklerini ve annemin yemeklerini özledikçe mutfağa girdim ve çeşit çeşit yemekler pişirmeye başladım. Daha sonra bu zengin ve eşsiz yemek kültürümüzü insanlarla da paylaşmak isteyerek Central Market Cooking School’da gönüllü olarak çalışmaya başladım. Burada dünyaca ünlü şefler Jamie Oliver, Rick Bayless gibi isimler de ders veriyordu. Dolayısıyla bu isimlerle de çalışma şansı elde ettim” dedi.

Haberin Devamı

Türk mutfağı zengin ve sağlıklı

YAPABİLİRSİN DEDİLER, YAPTIM
Gönüllü olarak çalıştığı aşçılık okulunda kısa bir süre sonra kendisinden Türk mutfağı yemekleri dersi vermesinin istendiğini anlatan Warren, “Okuldaki pek çok insan beni destekleyerek derslere girmemi sağladı. Böylece Türk mutfağının inceliklerini anlatmaya başladım. Derslerimde yalnızca tarifler vermeyip aynı zamanda tarihimizi, kültürümüzü ve konukseverliğimizi de anlatmaya çalıştım. Bu süre zarfında pek çok kişi yemek kitabımın olup olmadığını sordu. İlk etapta bir blog kurarak tariflerimi herkesle paylaşmaya başladım. İngiltere’ye taşınmamızın ardından da kitap çıkarmaya karar verdim. Uzun yıllar süren bir çalışmanın ardından ’Ozlem’s Turkish Table’ ismini verdiğim kitap İngiltere’de basıldı. Şu an İngiltere’de dersler veriyorum ve ABD, Ortadoğu ve İngiltere’de Türk mutfağını anlatmaya devam ediyorum” diye konuştu.

Haberin Devamı

Türk mutfağı zengin ve sağlıklı

TÜRK MUTFAĞINI BEKLEYEN FIRSATLAR
Dünyada Türk mutfağını bekleyen fırsatlara da değinen şef Warren, “Dünyada vejetaryen, glutensiz ve vegan tarzı beslenme eğilimi artış göstermeye başladı. Türk mutfağı bu yükselen yeni akıma uygun tarifleri de içinde barındırmaktadır. Kebabın ötesinde sebze yemekleri ile mezeler ve zeytinyağlılar daha çok tanıtılmalı. Binlerce yıllık tarihe sahip, çok zengin ve çok sağlıklı mutfağımızla gurur duymalıyız” dedi.

BAKMADAN GEÇME!