Türk milletini suçlamak gaflettir

Güncelleme Tarihi:

Türk milletini suçlamak gaflettir
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2015 09:20

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck'un 1915 olaylarına ilişkin ‘soykırım’ açıklamasına "Almanya Cumhurbaşkanı'nın 23 Nisan'da Berlin Katedralinde düzenlenen törende, Türk tarihine ve Türk milletine karşı suçlama yarışına girmesi kabullenilmesi mümkün olmayan bir gaflettir” sözleriyle tepki gösterdi.

Haberin Devamı

MHP Lideri Bahçeli, Almanya'nın Oberhausen kentinde, Oberhausen Arena'da miting düzenledi. "Türkiye Sevdası Kutlu Yürüyüş Şöleni" mitinginde konuşan Bahçeli, 1915 olaylarına ilişkin Avrupalı devlet başkanlarının yaptığı açıklamaları eleştirerek şöyle konuştu:

BİZ KİMDEN ŞİKÂYET EDELİM

“Türk devletini asırlık emellerine engel görenler küstahlaştı, Türk tarihine soykırım merceğinden bakanlar çoğaldı, 24 Nisan için pusuya yatan bazı ülke ve zihniyetler soykırım silahını tekrar masaya çıkardı. Diyorlar ki, '1915 olayları soykırımdır.' Diyorlar ki, 'Türk milleti önüne geleni katletmiş, soyunu kırmıştır.’ Türk milletinden Rumlar, Süryaniler, Kürtçüler, Haçlılar, bölücüler, Ermeni hayranları şikâyetçidir. Peki, biz kimden şikâyet edelim, kimlere müracaat edelim?
Zannederseniz, herkesin bizden alacağı vardır ve bunlar AK Parti'yle birlikte sıraya girmişlerdir. Herkesin bizimle kapanmamış bir hesabı bulunmaktadır. Önüne gelen özür beklemektedir. Aslında istenen bağımsızlığımız ve vatanımızdır. Türk milleti nefret salgınıyla yüz yüzedir. Sözde soykırım yalanı Papa'nın ağzındadır. Avrupa Parlamentosu soykırım katarına eklemlenmiştir. Almanya Cumhurbaşkanı, Rusya Devlet Başkanı soykırım lobisinde buluşmuşlardır. Fransa Cumhurbaşkanı 24 Nisan 2015 tarihinde Erivan'da düzenlenen Türk kimliğine ve Türk tarihine yönelik iftiraların seslendirildiği bir törene katılarak Ermeni uydurmasına destek vermiştir. ABD Başkanı, 'büyük felaket' çamuruna ilaveten, mesajında '20. yüzyılın ilk kitlesel vahşeti' yorumuyla 'soykırım' demenin dibine gelmiş, Papa'nın söylemini olumlu bulmuştur. 1. Dünya Savaşı'nda Osmanlı İmparatorluğu'nun savaştığı hemen her cephede Türk zabitlerinin yanında Alman subayları da yer almıştır. Almanya Cumhurbaşkanı soykırım tezlerine nasıl destek verebilmiştir? Almanya Cumhurbaşkanı'nın 23 Nisan'da Berlin Katedrali’nde düzenlenen törende, Türk tarihine ve Türk milletine karşı suçlama yarışına girmesi kabullenilmesi mümkün olmayan bir gaflettir. Tarihimizin hiçbir döneminde bizden Hitler ya da Korkunç İvan çıkmamıştır. Tarihi hakikatleri siyasi istismar ve hesaplaşma vesilesi yapanlar kazanamayacak, gerçekleri örtemeyecektir."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!