Türk büyükelçiliğinin önünden dünyaya çağrı

Güncelleme Tarihi:

Türk büyükelçiliğinin önünden dünyaya çağrı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 16, 2016 18:23

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım’ın “Bulunduğunuz meydanlardan ayrılmayın” çağrıları üzerine kalabalıklar gece bir araya geldikleri yerlerde yeniden toplanmaya başladı. Bu yerlerden biri de Berlin’de Türk Büyükelçiliği’nin önü oldu...

Haberin Devamı

BERLİN Büyükelçiliği’nin önünde toplanan yaklaşık bin kişi, darbecileri protesto etti, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım hükümetine sahip çıktıklarını dile getirdi. Toplantıda, UETD tarafından hazırlanan bir bildiri de okundu. Bildiride şöyle denildi:

“Darbe teşebbüsü, Türk halkının cesareti ve dik duruşu sayesinde bertaraf edilmiştir. Türk halkı demokrasiyi savunarak meydanlara inmiştir. İnsan haklarını, demokrasiyi, özgürlüğü ve halkların iradesini ciddiye alan dünyanın bütün devlet, organizasyon, parti ve siyasilerini bu zor zamanda Türk halkı ve demokratik seçilmiş hükümeti ile dayanışma içerisinde olmaya davet ediyoruz...”

BAŞKONSOLOS DA KATILDI

Büyükelçiliğin önündeki buluşmaya Berlin Başkonsolosu Başar Şen, Berlin Elçi Müsteşarı Ufuk Gezer ile eski Berlin Büyükelçisi Hüseyin Karslıoğlu’nun eşi Gamze Karslıoğlu da katıldı.

BAKMADAN GEÇME!