‘Tüketiciler dikkat ederse gaz sorununun üstesinden geliriz’

Güncelleme Tarihi:

‘Tüketiciler dikkat ederse gaz sorununun üstesinden geliriz’
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2022 10:58

Federal Ekonomi Bakanı Robert Habeck, Rusya-Ukrayna savaşından sonra Rusya’ya uygulanacak yaptırımlar nedeniyle doğal gaz tedariğinde bir sıkıntı olması durumunda Almanya’nın bunun üstesinden gelebileceğini açıkladı.

Haberin Devamı

ÖZELLİKLE kış döneminde artan doğal gaz tüketimi için ise vatandaşlara da bir kez daha seslendi. Wirtschaftswoche ekonomi gazetesine konuşan Habeck, “Yeni yıla girerken depomuz doluysa, kiraladığımız dört yüzer LNG tankerinden en az ikisi şebekeye bağlanırsa ve önemli ölçüde enerji tasarrufu yapabilirsek, Rusya’dan gelecek gaz tedariğindeki kesintiye rağmen kışı bir nebze olsun atlatabiliriz” dedi.

‘HER ŞEYİN BAŞI VE SONU’
Habeck, aynı zamanda, ciddi enerji tasarrufu çağrısında bulundu. Habeck, “Daha az tüketim, gaz söz konusu olduğunda her şeyin başı ve sonudur” dedi. Bakan Habeck, önümüzdeki iki yıl içinde sanayide ve özel hanelerde yüzde 10 tasarruf edilebilmesi durumunda bunun zor durumda kalmamak için belirleyici olacağını ifade etti. Habeck, ancak herkesin tasarrufa katılması gerektiğini belirtti.
Sıvı doğal gaz için kiralanan LNG gemilerinin ikisinin Rusya’dan gelecek doğal gazın dörtte birini karşılayacağı belirtiliyor. Robert Habeck, ancak bütün bunlara rağmen tedariğin kesilmesi durumunda bunun yine de ekonomiyi olumsuz etkileyebileceğine de dikkat çekti.

‘Tüketiciler dikkat ederse gaz sorununun üstesinden geliriz’

 

BAKMADAN GEÇME!