Tuğçe'ye saldıran Sanel M.'nin suçu belli oldu

Güncelleme Tarihi:

Tuğçeye saldıran Sanel M.nin suçu belli oldu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 03, 2015 14:54

Savcılık, Tuğçe Albayrak'a saldıran Sanel M.'ye "Ölümle sonuçlanan yaralama" suçundan dava açtı.

Haberin Devamı

Offenbach Savcılığı, Tuğçe'nin ölümüne sebep olan Sanel M.'ye "Ölümle sonuçlanan yaralama" suçundan dava açtığını açıkladı.

HAPİSTEN ÇIKAMAYACAK

Tutuklu bulunduğu sırada geçen hafta saldırıya uğrayan Sanel M., tutukluluk halinin yeniden incelenmesini talep etmişti ancak incelemenin iptal olması, saldırganın bu hafta içinde çıkma ihtimalini ortadan kaldırdı.

TUĞÇE'Yİ KÜPESİ ÖLDÜRMEDİ

Sırp gencinin attığı yumruk sonucu hayatını kaybeden Tuğçe'nin ailesi, genç kızın "Küpe yüzünden öldüğü" yönündeki haberlere tepki gösterdi. Albayrak Ailesi, "Adli Tıp raporu, oluşan yaralarla ilgili bir tahminde bulunuyor. Yani başındaki yaranın çeşitli nedenlerden ötürü meydana gelmiş olabileceği belirtiliyor raporda. 'Küpe öldürdü' denilmiyor. Kafadaki yara izinin oluşmasının bir ihtimali olarak dile getiriliyor" dedi.

Ailenin avukatı Macit Karaahmetoğlu da haberi yalanlarken, "Yaralanmaya bir küpenin yol açtığı doğru değil. Zaten sözkonusu olan yara, yaklaşık 12 santimetrekarelik bir alan. Ancak küpenin büyüklüğü yaklaşık 1.5 santimetrekare. Yaralanmada küpenin rol oynadığı varsayılsa bile, ölümcül yaralanma açısından bir önem arz etmez" diye konuştu.

Haberin Devamı

HUKUKEN ÖNEMİ YOK

Karaahmetoğlu, zaten bu tartışmanın hukuken bir öneminin olmadığını belirterek, "Çünkü şimdiye kadar saldırganın darbesinin mi yoksa yere düşmenin mi ölüme sebebiyet verdiği tartışma konusu değildi. Zaten bu yüzden savcılık ölümle sonuçlanan adam yaralama suçundan dolayı soruşturma yürütüyor" dedi.

Tuğçe'nin saldırı nedeniyle yere düşüp başını vurması sonucu öldüğünü söyleyen Karaahmetoğlu, "Eldeki bilgiler doğrultusunda Tuğçe'nin saldırıdan hemen sonra bayıldığından hareket ediyorum" diye konuştu.

FACEBOOK'TA BÜYÜK İLGİ

Öte yandan Tuğçe Albayrak'ın yakınlarının hazırlayıp yönettiği Facebook hesabı da büyük ilgi görüyor. Halen 200 bin kişinin beğendiği sitede Tuğçe'nin davasıyla ilgili son gelişmelere de yer veriliyor. "Tuğçe zeigte Zivilcourage, zeigen wir Ihr unseren Respekt" (Tuğçe medeni cesaret gösterdi, biz de ona saygımızı gösterelim) adlı sayfaya bu linkten ulaşmak mümkün: www.facebook.com/profile.php?id=1488166268138395

Haberin Devamı

İKİ BUÇUK AYDIR TUTUKLU

iki buçuk aydır tutuklu olan Sanel M., kasım ayında 23 yaşındaki Tuğçe Albayrak'ı darp ederek, düşmesine ve kafasının yere sert bir şekilde çarpmasına sebep olmuştu. Komaya giren Tuğçe yaklaşık iki haftalık bir sürenin ardından hayata veda etmmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!