TÜBİTAK’tan Yaşar Üniversitesi’nin 5 projesine 1 milyon TL hibe desteği

Güncelleme Tarihi:

TÜBİTAK’tan Yaşar Üniversitesi’nin 5 projesine 1 milyon TL hibe desteği
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2020 10:04

TÜBİTAK 1512 Bireysel Genç Girişimcilik (BİGG) Destekleme Programı’nın Türkiye çapındaki 23 uygulayıcı kuruluşundan biri olan Yaşar Üniversitesi BİGG-Y, 2019/2. Dönemi’ni 5 projesine destek alarak başarıyla kapattı. Bilgi Teknolojileri ve Transfer Ofisi Müdürü Necip Özbey ve BİGG-Y Proje Yürütücüsü Ayşe Şen, 11 girişimci ekibin projelerinin TÜBİTAK’a gönderildiğini belirterek, “Bu 11 projeden 5 tanesi, TÜBİTAK’tan tamamı geri ödemesiz 200’er bin TL’lik destek kazandı” dedi.

Haberin Devamı

TÜBİTAK 1512 BİGG Destekleme Programı ile genç girişimcilere, teknoloji ve yenilik odaklı iş fikirlerini, katma değer ve nitelikli istihdam oluşturma potansiyeli yüksek, uluslararası ölçekte rekabet gücü olan teşebbüslere dönüştürebilmeleri için 200 bin TL hibe desteği veriyor. Programın Türkiye çapındaki 23 uygulayıcı kuruluşundan biri olan Yaşar Üniversitesi BİGG-Y, 2019/2. Dönemi’ni de başarıyla kapattı. Yaşar Üniversitesi BİGG-Y, yüzde 39 olan Türkiye ortalamasının üzerinde bir oranla projelerini gönderdiği 11 girişimciden 5’inin projesine destek alarak yüzde 46’lık başarı oranına ulaştı.

TÜBİTAK’tan Yaşar Üniversitesi’nin 5 projesine 1 milyon TL hibe desteği

AKILLI TARIMDAN E-SAĞLIK TEKNOLOJİLERİNE KADAR
Bilgi ve Teknoloji Transfer Ofisi Müdürü Necip Özbey ve BİGG-Y Proje Yürütücüsü Ayşe Şen, programın geçen döneminde 138 girişimci ekibin başvuruda bulunduğunu belirterek, “Bu ekiplerden uygun bulunan 55’inin, BİGG-Y kapsamında verilen eğitim ve mentörlük programından faydalanması sağlandı. Eğitim sürecinden sonra seçilen 11 girişimci ekibin proje bilgileri TÜBİTAK’a gönderildi. TÜBİTAK, bu 11 projeden 5 tanesini, tamamı geri ödemesiz 200 bin TL’lik destekle ödüllendirdi. Bu projeler, robotikten biyomalzeme teknolojilerine, akıllı ve temiz tarımdan e-sağlık teknolojilerine kadar farklı alanlarda” dedi.

Haberin Devamı

GÜÇLÜ İŞ BİRLİĞİ
BİGG-Y Proje Yürütücüsü Ayşe Şen, Yaşar Üniversitesi’nin; Celal Bayar, Adnan Menderes ve Katip Çelebi üniversiteleri ile sivil toplum kuruluşları, iş dünyası iş birliğiyle kurduğu özgün mekanizmayı hatırlatarak, “Tüm paydaşlarımız, iş fikri olan girişimcilere ulaşılması, yoğunlaştırılmış girişimcilik eğitimi ve mentörlük hizmetlerinin verilmesi, iş planının hazırlanması süreçlerine etkin bir şekilde dahil ediliyor. Bu güçlü iş birliği mekanizması başarıyı da beraberinde getiriyor” diye konuştu.


TÜBİTAK’tan Yaşar Üniversitesi’nin 5 projesine 1 milyon TL hibe desteği


Haberin Devamı

EN AKTİF GİRİŞİMCİLİK EKOSİSTEMİ
Ayşe Şen, BIGG-Y’den destek alan girişimcilere, Yaşar Üniversitesi bünyesinde bulunan Minerva Kuluçka Merkezi’nde ücretsiz ofis, mentörlük ve girişimcilik eğitimlerinin de sağlandığını hatırlatarak, “Nesnelerin interneti ve büyük veri alanında teknoloji geliştiren Noderix A.Ş.’den üniversiteler için akıllı arama motoru yazılımı yapan Univerlist’e, haritacılık alanında büyük yenilikler getiren Fieldtech’den mobil teknolojiler geliştiren Bitabak’a kadar pek çok girişimi bünyesinde barındıran Minerva, İzmir’in en aktif girişimcilik ekosistemlerinden biri olarak biliniyor” diye konuştu.

BAKMADAN GEÇME!