Toplu konutların kamulaştırılması için 60 bin imza ihtiyaç var!

Güncelleme Tarihi:

Toplu konutların kamulaştırılması için 60 bin imza ihtiyaç var
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 27, 2021 13:18

Berlin’de özelleştirilen toplu konutların kamulaştırılması için imza kampanyası başlatan insiyatifin halk oylamasına gidebilmesi için 4 hafta içinde 60 bin imza daha ihtiyacı var. Şimdiye kadar toplanan 200 bine yakın imzanın üçte birinin Alman vatandaşı olmadığı gerekçesiyle geçersiz sayılması antidemokratik bir tutum olarak değerlendirildi.

Haberin Devamı

BERLİN’de yıllar önce özelleştirilen toplu konutların yeniden kamulaştırılması için başlatılan imza kampanyasında son dört haftaya gelindi. İmza kampanyasını başlatan Berlinli inisiyatif, toplu konutların kamulaştırılması için halk oylamasına gidilmesini hedefliyor. Halk oylamasına gidilebilmesi için en az 175 bin Berlinli’nin imzası gerekiyor. Kampanya kapsamında şu ana kadar 200 bine yakın imza toplandı, ancak toplanan imzaların üçte birinin geçersiz olduğu belirtildi. Gerekçe olarak ise Alman vatandaşı olmayanların imzalarının geçersiz sayıldığı belirtildi. Bundan sonraki 4 haftalık süre içinde 60 bine yakın geçerli imza toplanması halinde 26 Eylül’de yapılacak genel ve eyalet seçimleriyle birlikte toplu konutların kamulaştırılması için bir de halk oylaması yapılacak.

Toplu konutların kamulaştırılması için 60 bin imza ihtiyaç var
ANTİDEMOKRATİK BİR TUTUM
Toplu konutların kamulaştırılması için oluşturulan inisiyatifin içinde yer alan Ahmet Tuncer, halk oylamasına gidilebilmesi için Alman vatandaşlığı şartının konmasının antidemokratik bir tutum olduğunu belirtti. Ahmet Tuncer, “Kira artışları sadece Alman vatandaşlarını değil bu şehirde yaşayan ve vergilerini ödeyen yüzbinlerce yabancı ülke vatandaşlarını da olmusuz etkiliyor. Onlardan vergi alırken ülke vatandaşlığına bakmıyorsun ama demokratik haklarını kullanmak istedikleri zaman Alman vatandaşı olmasını şart koşuyorsun. Bu kabul edilecek bir şey değil. Bu insan haklarına aykırıdır” dedi. Ahmet Tuncer, geri kalan 4 hafta içinde 60 bine yakın geçerli imza toplanması gerektiğini belirterek, “Aksi halde toplu konutların kamulaştırılması için halk oylamasına gidemeyeceğiz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!