'Tobias'ın bütün bağlantıları araştırılacak'

Güncelleme Tarihi:

Tobiasın bütün bağlantıları araştırılacak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 20, 2020 21:17

Almanya Federal Başsavcısı Peter Frank, soruşturma kapsamında, Hanau’daki saldırı hakkında bilgisi olanların veya Tobias R’nin destekçilerinin bulunup bulunmadığının da araştırılacağını söyledi. Başbakanlık binasında saldırıyla ilgili açıklama yapan Frank, şunları söyledi:

Haberin Devamı

Hanau’daki saldırıda 9 göçmen kökenli öldürüldü, 1’i ağır 6 kişi yaralandı. Saldırgan ise evinde annesiyle ölü bulundu. Saldırgan, kişisel internet sitesine video mesajları ve manifesto gibi bir görsel koymuş. Bunlar, karışık düşünceler ve absürt komplo teorilerinin yanında derin ırkçı fikirler içeriyor. Soruşturmanın hedefi, Hanau’daki saldırı hakkında bilgisi olanların veya destekçilerin olup olmadığını araştırmaktır. Hem Almanya’da hem ülke dışında saldırganın çevresinin ve ilişkili olduğu kişiler araştırılacak.”
Ölenlerin yakınlarına başsağlığı, yaralılara da acil şifa dileyen Frank, “Bu gece, uzun bir zaman hatırlarımızda kalacak” ifadesini kullandı.
Federal Başsavcılıktan yapılan yazılı açıklamada saldırıda hayatını kaybedenlerin 21 ila 44 yaşlarında olduğu, Tobias R.’nin ise sabıka kaydının bulunmadığı belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!