TGD, 25 yaşına giriyor

Güncelleme Tarihi:

TGD, 25 yaşına giriyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2019 12:55

Almanya’da yaşayan Türk toplumunun eşit haklar mücadelesini sürdürmek, göçmenleri siyasal, sosyal, yönetim kademeleri ve kültürel platformlarda temsil etmek iddiasıyla 2 Aralık 1995’te kurulan Almanya Türk Toplumu (TGD), önümüzdeki yıl 25 yaşına girecek.

Haberin Devamı

ALMANYA’nın çeşitli bölgelerinde faaliyet gösteren 270 dernek ve birlik TGD çatısı altında faaliyetlerini sürdürüyor. TGD’nin yönetim ve temsilciler kurulu, Frankfurt yakınlarındaki Glashütten kasabasında yılın son toplantısını gerçekleştirdi. Örgütün yıl boyunca yürüttüğü faaliyetlerin değerlendirildiği ve önümüzdeki yıla ilişkin hedeflerinin ele alındığı toplantıya, Almanya’nın çeşitli bölgelerinden yöneticiler ve temsilciler katıldı. Toplantıda alınan kararların başında TGD’nin 25’inci kuruluş yıl dönünümü, Türkiye’den Almanya’ya iş gücü göçünün tarihinin de değerlendirileceği bir içerikle kutlanması ve ‘Almanya’daki toplumsal birlikteliğin kuvvetli bir şekilde devam edilmesine yönelik çalışmaların tüm imkânlarla ve kararlı bir şekilde sürdürülmesi’ geliyor.

TGD, 25 yaşına giriyor

Hotel Glashütten’de gerçekleştirilen iki günlük toplantılarda alınan kararlar, daha sonra başta Hessen Türk Toplumu (TG Hessen) üyelerinin de katıldığı müzikli ve yemekli toplu buluşmada değerlendirildi.
TGD, 25 yaşına giriyor

BAKMADAN GEÇME!