Terk eden eşin asitli intikamına 5 yıl 7 ay hapis istendi

Güncelleme Tarihi:

Terk eden eşin asitli intikamına 5 yıl 7 ay hapis istendi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 29, 2013 12:29

Almanya'nın Hilden kentinde eşinden ayrılan ve annesi ile yaşamaya başlayan 20 yaşındaki Reyhan A'ya geçen Aralık ayında eşinin yüzüne asit döken 19 yaşındaki Alan K.'ya 3.5 yıl, kendisini buna azmettiren 23 yaşındaki Serhat K.'ya ise 5 yıl 7 ay hapis cezası verildi.

Haberin Devamı

Alman 1'inci Devlet kanalı ARD'nin haberine göre, Düsseldorf Bölgesel Mahkemesi'ndeki davada karar açıklandı. Savcı, Hilden kentinde oturan, eşinden ayrılan 20 yaşındaki Reyhan A.'nın anne ve annesi ile yaşamaya başladığını, terk edilmeyi hazmedemeyen Serhat K.'nın Alan K.'yı eşine asitli saldırı için ikna ettiğini bildirdi.

Kapıyı açan anne anne Sultan K.'nın ardından meslek eğitimi gören Reyhan A.'nın yanına geldiğini bu sırada saldırıya maruz kaldığı ifade edildi. Yüzünden yaralanan Reyhan A.'nın eşinden sürekli tehdit gördüğü, eşini defalarca dövdüğü için hakkında iki kez yaklaşmama kararı verildiği belirtilerek Serhat K.'nın yaralama suçundan cezalandırılması istendi.

Mahkeme, eski eş Serhat K.'ya 5 yıl 7 ay, asitli saldırıyı gerçekleştiren Alan K.'ya da 3.5 yıl hapis cezası verildiğini açıkladı. Reynan A'nın avukatı Esma Çakır Ceylan, mahkemenin verdiği cezayı az bulduklarını, savcının sanıklardan Serhat A için 9 yıl 3 ay hapis cezası istediğini hatırlattı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!