Tartışmalı yeni göç paketi, Federal Konsey’den geçti

Güncelleme Tarihi:

Tartışmalı yeni göç paketi, Federal Konsey’den geçti
OluÅŸturulma Tarihi: Haziran 28, 2019 16:59

Almanya’da iltica yasasını sertleştiren, sınır dışını kolaylaştıran ve uzman işgücü göçüne kapıyı açacak tartışmalı göç yasa paketi, Federal Konsey’den geçti.

Haberin Devamı

GÖÇ yasa paketi içindeki uzman işgücü göçü, Almanya’ya Avrupa ülkeleri dışından nitelikli işgücü göçüne kapıları açıyor. Yasaya göre yeterli düzeyde Almanca bilen, mesleki yeterlilik belgesine sahip yabancı nitelikli işçiler Almanya’ya gelerek çalışabilecek. Ayrıca 6 ay iş ya da mesleki eğitim yeri bulmak için Almanya’da kalabilecek. Almanya bu yasayla yılda 25 bin nitelikli işgücünü Almanya’ya çekmeyi hedefliyor.

Tartışmalı yeni göç paketi, Federal Konsey’den geçti

YASA YETERİ KADAR CESUR DEĞİL
Berlin Sanayi ve Ticaret Odası yetkililerinden Constantin Terton, uzman işgücü göçünü düzenleyen yasanın yeterli olmadığını söyledi. Terton, sadece Berlin’in yılda 141 bin, Almanya’nın ise 400 bin nitelikli işgücüne ihtiyacı olduğuna dikkati çekti ve başvuru yapan kişilerin bir yıla kadar bekleyebileceği süreyi de çok uzun olduğu için eleştirdi.
Berlin’de mesleki eğitim girişimi ARRİVO’dan Ahmet İyidirli ve Nadja Türke de, yasayı yeteri kadar cesur bulmadıklarını söyledi, ancak doğru yönde doğru bir adım olarak niteledi.

Haberin Devamı

POLÄ°SE GENÄ°Åž YETKÄ°LER TANINIYOR
Tartışmalı yasa paketinin içerisinde yer alan ilticacı yasası da sertleÅŸiyor. Sınır dışını kolaylaÅŸtıran yasa, sınır dışı konusunda polis ve yabancılar dairelerine geniÅŸ yetkiler veriyor. Yeni yasaya göre sığınma talebi reddedilen kiÅŸiler sınır dışı edilinceye kadar göz altına alınıp cezaevine konulabilecek. KimliÄŸini ve geldiÄŸi ülkeyi gizleyen sığınmacılara yaptırım uygulanacak. BaÅŸka bir AB ülkesinde sığınması tanınan kiÅŸiler Almanya’da sadece iki hafta yardım alabilecek.Â

Tartışmalı yeni göç paketi, Federal Konsey’den geçti

Ahmet İyidirli, Nadja Türk, Constantin Terton (soldan sağa).

BAKMADAN GEÇME!