Sun’ın iki yüzlülüğü

Güncelleme Tarihi:

Sun’ın iki yüzlülüğü
Oluşturulma Tarihi: Nisan 30, 2015 12:26

Birleşik Krallık’ın en çok satan gazetesi Sun, İngiltere baskısında halkı Muhafazakar Parti’ye oy vermeye çağırdı ve İskoçya Milliyetçi Parisi (SNP)’nin ülke bütünlüğü için tehdit oluşturduğunu iddia etti. Aynı gazete İskoçya baskısında ise halkı SNP’ye oy vermeye çağırdı ve “Muhafazakar Parti yalanına inanmayın” dedi.

Haberin Devamı

Gazetenin iki yüzlülüğü özellikle İskoçya’da büyük tepki toplarken, Sun’ın sahibi olan News Corp şirketi yayınladığı açıklamada “Gazetenin İskoçya ve İngiltere baskılarının okuyucu profillerinin çok farklı olduğunu” söyledi ve durumun ikiyüzlülük olarak tanımlanamayacağını iddia etti.

News Corp’un başkanı ve Sun’in sahibi medya devi Rupert Murdoch’un şu an ana muhalefet lideri olan İşçi Partisi başkanı Ed Miliband’ın başbakan olmasını kesinlikle istemediği ve İskoçya’nın bağımsızlık talebine de olumlu baktığı biliniyor.

BİR BASKIDA YALANCI DİĞER BASKIDA ÜLKENİN UMUDU


Çarşamba günü İngiltere’de yayınlanan baskısının kapağında başbakan David Cameron’ı Cambride Düşesi Kate Middleton’ın kollarında “Kraliyet Bebeği” olarak gösteren Sun gazetesi “O bir Muhafazakar” (It’s a Tory) başlığını kullandı.

Gazete ana saydasında ekonominin ilerleyişini durdurmamak, SNP’nin ülkeyi yönetmesinini önlemek ve AB üyeliği konusunda referanduma gidilmesini garanti etmek için Muhafazakarlar’a oy verin notunu düştü.

Aynı gün gazetenin İskoçya baskısının kapağında ise SNP lideri Nicola Sturgeon’u Yıldız Savaşları filmindeki Prenses Leia karakteri olarak gösteren gazete “ Stur(geon) Savaşları- Yeni bir umut!” başlığını kullandı ve “SNP’ye oy verin” dedi.

Sosyal medyada binlerce kişi gazetenin çıkarcılığının ve halkı manipüle etme çabalarının ilk kez bu denli net görüldüğünü dile getirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!