Stuttgart sokakları savaş alanına döndü

Güncelleme Tarihi:

Stuttgart sokakları savaş alanına döndü
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2020 13:28

Almanya'nın Baden-Vürtemberg Eyaleti’nin başkenti Stuttgart’ın merkezinde polis, eğlence için bir araya gelenler arasında bir kişiyi uyuşturucu şüphesiyle kontrol edince ortalık karıştı. Bir anda 200-300 kişiye ulaşan kalabalık gece saatlerinde bir araya gelerek caddelerdeki mağazalara saldırdı.

Haberin Devamı

BİRKAÇ haftadır polisle gençler arasında hafta sonları gerginlik yaşandığı belirtilirken, ilerleyen saatlerde tansiyon yükseldi. Kaldırım taşlarının havada uçuştuğu çatışmalarda iş yerleri büyük zarar gördü, kimi mağazalar yağma edildi. Yaşanan çatışmalardan sonra geriye kırık iş yeri pencereleri, harap olmuş mağazalar, dükkânlar, zarar gören otomobiller ve sökülen kaldırım taşları kaldı. Polisin, “Durum tamamen kontrolümüzün dışındaydı” sözleriyle değerlendirdiği çatışmalar cumartesiyi pazara bağlayan gece yaşandı.

Stuttgart sokakları savaş alanına döndü

SABAHA KADAR SÜRDÜ
Çatışmaların merkezi Schlossplatz ve yakınlardaki kentin alış veriş mağazalarının bulunduğu Königstrasse’ydi. Gece sayıları 500’ü bulan göstericilere 280 polis müdahale etti, 19 polis çeşitli yerlerinden yaralandı, 40 iş yeri hasar gördü, 5 iş yeri yağmalandı. Polis, olayların ancak pazar sabahı durulduğunu açıkladı. Çatışmalara karışanlar, iş yerlerine ve otomobillere zarar verenler ile yağma yapanların belirlenmesi ve çatışmaların nedeninin ortaya çıkarılması için başlatılan soruşturmayla ilgili detaylı açıklama yapılmadı. Polis sözcüsü, bundan sonra olası çatışmaların yaşanmaması için tedbirlerin alınacağını belirtirken, 12’si Alman vatandaşı olmak üzere yakalanan 24 kişinin sorgusu hâlâ sürüyor. 

Haberin Devamı

Stuttgart sokakları savaş alanına döndü

Stuttgart sokakları savaş alanına döndü

‘GEREKEN CEZAYI ALACAKLAR’
Baden Württemberg Eyalet Başbakanı Winfried Kretschmann, Stuttgart’ta yaşanan şiddet olaylarını sert bir dille kınadı. Yaşananları acımasız şiddet olarak değerlendiren Kretschmann, “İnsanlara ve mala yönelik yapılan bu saldırıların sorumluları gereken cezayı alacaktır. Stuttgart şehir merkezinde ortaya çıkan fotoğraflara karşı sessiz kalamayız. Olayların arkasında kimlerin olduğu ve kimlerin karıştığı açıklanacak” dedi. Twitter’dan açıklama yapan Stuttgart Belediye Başkanı Fritz Kuhn da polise saldırı ve kentteki tahribat nedeniyle şoke olduğunu söyledi: Kuhn, “Bu Stuttgart için üzücü bir gün” dedi. 

Haberin Devamı

Stuttgart sokakları savaş alanına döndü

‘BU TÜR SAHNELERİ HİÇ GÖRMEDİM
Stuttgart Büyükşehir Belediye Başkanı Fritz Kuhn, yaşanan şiddet olaylarıyla ilgili emniyet yetkilileriyle birlikte bir basın toplantısı düzenledi. Kuhn, “Gece yarısı yaşanan olaylar kabullenemez. Kimse polise saldıramaz. Sınırlar aşıldı. Şiddet kullanımı yasalar çerçevesinde sadece suçu önlemek için polisin tekelindedir. Kimse şiddet kullanmaya kalkışmamalı” dedi. Stuttgart Emniyet Müdür Yardımcısı Thomas Berger ise yaşanan olaylarla ilgili, “30 yıldır polisim. Stuttgart’ta bazı olaylar şimdiye kadar yaşandı. Ancak bu tür sahneleri hiç görmedim” sözleriyle şaşkınlığını dile getirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!