SPD Nürnberg’de güven tazeledi: Dr.Nasser Ahmed yeniden başkan

Güncelleme Tarihi:

SPD Nürnberg’de güven tazeledi: Dr.Nasser Ahmed yeniden başkan
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2025 16:20

SPD Nürnberg’in dün gerçekleşen genel kurul toplantısında, İl Başkanı Dr. Nasser Ahmed büyük bir çoğunlukla yeniden seçildi. Aynı zamanda 2026 yerel seçimleri için Büyükşehir Belediye Başkan Adayı da olan Ahmed, yaptığı konuşmada “2020’de kaybettiğimiz belediye başkanlığını, birlikte çalışarak geri alacağız” diyerek partililerden tam destek aldı.

Haberin Devamı

Ahmed, 1988 doğumlu, Eritre kökenli bir siyaset bilimci. SPD’de 2014’ten bu yana şehir meclisi üyesi, aynı zamanda Bavyera SPD’nin genel sekreter yardımcısı. Ulaşım ve iklimpolitikalarıyla öne çıkan Ahmed, vizyonunu “Fırsatlar Şehri Nürnberg” olarak özetliyor.

SPD Nürnberg’de güven tazeledi: Dr.Nasser Ahmed yeniden başkan

GÜMRÜKÇÜ BİR KEZ DAHA 60+ TEMSİLCİSİ

Partide 32 yıllık geçmişi olan Abdurrahman Gümrükçü ise 60 yaş üstü üyeleri temsilen bir kez daha göreve seçildi. Konuşmasında “Durmak yok, yola devam” mesajı veren Gümrükçü, kısa süre önce SPD Nürnberg tarafından Kate-Strobel Onur Madalyası ile ödüllendirilmişti.

SPD Nürnberg’de güven tazeledi: Dr.Nasser Ahmed yeniden başkan

Haberin Devamı

2026’YA DOĞRU KARARLILIK MESAJI

Genel kurul, SPD Nürnberg’in 2026 yerel seçimlerine güçlü, kararlı ve birlik içinde hazırlandığını gösterdi. Ahmed’in genç liderliği ve Gümrükçü’nün deneyimi, partinin farklı kesimlere hitap eden güçlü bir ekip kurduğunu ortaya koydu. SPD, şimdi gözünü Mart 2026 daki belediye seçimlerine çevrildi

Foto: SPD Nürnberg

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!