‘Sosyal temas daha fazla sınırlandırılmalı’

Güncelleme Tarihi:

‘Sosyal temas daha fazla sınırlandırılmalı’
Oluşturulma Tarihi: Kasım 16, 2020 16:07

Bavyera Eyalet Başbakanı Markus Söder, vakaların yayılmasını önlemek için sosyal temasın daha fazla sınırlandırılmasını, okullarda alternatif ders imkânları üzerinde düşünülmesi gerektiğini söylerken Mecklenburg Vorpommer Eyalet Başbakanı Manuela Schwesig, yuva ve okulların kesinlikle açık kalmasını istedi.

Haberin Devamı

ALMANYA’da eyaletler yeni korona önlemleri konusunda farklı görüşteler. Bavyera Eyalet Başbakanı Markus Söder, çok açık ve daha sıkı kurallardan yana olduğunu söyledi. Korona vakaları sayısını düşürmek için mevcut önlemlerin yeterli gelmediğini belirten Söder, sosyal temasın kesinlikle daha fazla sınırlandırılması gerekeceğini vurguladı. Okulların da virüsün yayıldığı yerler olduğu izlenimi taşıdığını aktaran Söder, bu nedenle değişimli olarak yüz yüze eğitim ve uzaktan ders alternatifleri üzerinde düşünmek gerektiğini kaydetti.

OKULLAR AÇIK KALMALI
Mecklenburg Vorpommern Eyalet Başbakanı Manuela Schwesig ise okul ve yuvaların kesinlikle açık kalması gerektiğini söyledi. Kendi eyaletinde virüsün daha çok okullarda değil, dışarıda bulaştığını belirten Schwesig, Robert Koch Enstitüsü’nü virüsün öğrenciler ve öğretmenler arasında ne kadar yayıldığı konusunda bir istatistik hazırlamaya çağırdı.

BAKMADAN GEÇME!