Sonunda Steinmeier de isyan etti

Güncelleme Tarihi:

Sonunda Steinmeier de isyan etti
Oluşturulma Tarihi: Haziran 12, 2022 10:04

Almanya eski Başbakanı Gerhard Schröder’i, en sonunda Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier de Rusya ilişkileri nedeniyle eleştirdi.

Haberin Devamı

RUSYA’nın Ukrayna’da sürdürdüğü savaşa rağmen Rus enerji şirketi Rosneft ile Kuzey Akım 2 doğal gaz projesi yönetimindeki görevlerini bırakmamakta direnen Almanya’nın eski Başbakanı Gerhard Schröder’in bu tutumuna, Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier de isyan etti. 1999-2005 yıllarında Schröder döneminde Başbakanlık Dairesi Başkanı olarak görev yapan Steinmeier, Schröder’in bu tutumuyla Almanya’nın imajına zarar verdiğini söyledi. Steinmeier, “Schröder’in Rus enerji şirketlerindeki angajmanı yüzünden özellikle Doğu Avrupalı komşularımızda ülkemizle ilgili birçok soru işaretleri oluştu. Bu da bizim açımızdan iyi değil” dedi. Cumhurbaşkanı Steinmeier, Schröder’in bu tutumunun başbakanlığı döneminde hayata geçirdiği iyi şeyleri arka plana ittiğine de dikkati çekti.

Haberin Devamı

15 YIL BİRLİKTE YÜRÜDÜK
Cumhurbaşkanı Steinmeier, Schröder’le 1990-1998 yıllarında Aşağı Saksonya Eyalet Başbakanlığı döneminden beri çok iyi ilişkileri olduğunu belirtirken, “15 yıl birlikte yürüdük. 17 yıldır da kendi politik yolumda yürüyorum. Bu süre içinde Schröder, bizi birbirimizden uzaklaştıran bazı kararlar aldı” diyerek bazı konularda hemfikir olmadığını gizlemedi. Hatta, 4 Nisan’da 78 yaşına giren Schröder’in doğum gününü bile kutlamadığını söyledi. Rusya’nın Ukrayna’ya savaş açmasından sonra kendisi de eleştirilere hedef olan ve 2005-2009, 2013-2017 yıllarında Federal Dışişleri Bakanlığı döneminde Putin’e destek vermekle suçlanan Steinmeier, kısa bir süre önce Almanya’nın Rusya politikasında hata yapıldığını itiraf etmişti.

BAKMADAN GEÇME!