7 yıl boyunca her sezon şampiyon oldu şimdi Türkspor'la üst lige koşuyor

Güncelleme Tarihi:

7 yıl boyunca her sezon şampiyon oldu şimdi Türksporla üst lige koşuyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2022 10:32

Galatasaray’da Fatih Terim’in yanında staj yaptı, altyapıda geçirdiği 12 yıllık hocalık döneminde çok sayıda kupa ve şampiyonluk kazandı. DFB’nin çıkardığı ‘Fußballtraining’ dergisi, mayıs sayısında onun oyun stilini 14 sayfada anlattı. Bu sezon 12 maçtır yenilmeyen, 147 gol atan ve kalesinde sadece 29 gol gören Türkspor Wiesbaden’in antrenörü Hakan Tutkun, hedeflerinin bir üst lige çıkmak olduğunu söyledi. Türkspor Wiesbaden’in hocası Hakan Tutkun’la, antrenörlüğe başladığı ilk yılları, Fatih Terim’in yanında yaptığı stajı ve bugün bulunduğu noktayı konuştuk. Altyapıda geçirdiği 12 yılın sonunda, 7 şampiyonluk, 7 kupa ve 3 bölgesel kupa kazanan Tutkun, şimdi de Türkspor Wiesbaden’le yeni şampiyonlukların peşinde. Takımının performansından çok memnun olduğunu söyleyen Tutkun, 25 Mayıs’ta oynayacakları Bölgesel Kupa finalinde Türk seyircileri desteğe çağırıyor.

Haberin Devamı

HAKAN Tutkun, ilk antrenörlük deneyimine 2005’te, büyüdüğü Biebrich kasabasında U9 takımını çalıştırarak başladı. 2006’da Wiesbaden Belediyesi’nin 7 haftalık spor eğitmenliği programına katılan Tutkun, o dönem 2. Lig takımı olan SV Wehen Wiesbaden’de 7 hafta staj yaparak yürüyeceği uzun soluklu antrenörlük kariyeri için ilk belgesini almış oldu.

7 yıl boyunca her sezon şampiyon oldu şimdi Türksporla üst lige koşuyor
Stajın ardından U11 takımı için aldığı teklifi değerlendiren Hakan Tutkun, SV Wehen takımına geçiş yaptı. “Böylece 7 yıl sürecek ve bana muhteşem tecrübeler katacak bu profesyonel takımdaki alt yapı antrenörlük hayatım da başlamış oldu” diyen Türkiye kökenli antrenör Tutkun, daha sonraki yıllarını Hürriyet’e anlattı:
7 yıl boyunca her sezon şampiyon oldu şimdi Türksporla üst lige koşuyor
‘TERİM VE ERKASAP HOCAMIZIN YANINDA STAJ YAPTIM’
“7 yıl boyunca her sezon şampiyonlukla son bulan U11, U12, U13, U16 takımlarını çalıştırdım. 7 yılın sonunda, antrenörlük hayatıma başladığım Biebrich, reddedemeyeceğim bir teklif yaptı. Ben de U19 antrenörü olarak geri döndüm. Görevim, takımın bulunduğu ligden düşmesini engellemekti. Benden bekleneni yaptım ve o sene takımımızı ligden düşmekten kurtardım. Bununla da kalmayıp diğer sezon takımı bir üst lige taşıdım. Başarılı sezonun sonunda oyuncularıma ödül olarak bir İstanbul gezisi planladım ve bu gezi sırasında da 2-1 galip geldiğimiz Fenerbahçe U19 takımı ile dostluk maçı oynama fırsatımız oldu.
7 yıl boyunca her sezon şampiyon oldu şimdi Türksporla üst lige koşuyor
Büyük uğraşlar sonunda 2013’te Galatasaray’da Fatih Terim ve Müfit Erkasap hocamızın yanında staj yapma şansını yakaladım. Bu staj süresince hem A takımının hem de U takımlarının antrenmanlarını izledim ve kendimi geliştirdim. Orada bulunduğum süre içerisinde Şampiyonlar Ligi, FC Schalke 04 ve Orduspor maçlarını yakından takip ettim. Maç sırasında yaşanan atmosfer, o ışıklar ve yedek kulübesindeki heyecanlı ortam, düşündükçe hâlâ tüylerimi diken diken eder.”
7 yıl boyunca her sezon şampiyon oldu şimdi Türksporla üst lige koşuyor
‘12 MAÇTIR YENİLMİYORUZ’
“Altyapıda geçirdiğim 12 yılın sonunda, 7 şampiyonluk, 7 kupa ve 3 bölgesel kupa kazandım. Artık A takımlarının antrenörlüğüne adım atmak ve yeni deneyimler yaşamak için kendimi hazır hissetim. Böylelikle Türkspor Wiesbaden’den gelen teklifi değerlendirip A takımının başına geçtim. Maalesef koronavirüs salgını nedeniyle 2 sezondur ligi bitiremedik. Bu sezon her şey istediğimiz gibi gidiyor. Şu an lideriz ve 4’ü kendi sahamızda olmak üzere 5 maçımız kaldıı. Maçların hepsini aldığımız takdirde şampiyon olup bir üst lig olan Gruppenliga’ya çıkabiliriz. Takımımızın performansından çok memnunum. 12 maçtır yenilmiyoruz, 147 gol attık ve sadece 29 yedik. Ligin en iyi forvetine ve defansına sahibiz.”
7 yıl boyunca her sezon şampiyon oldu şimdi Türksporla üst lige koşuyor
DFB DERGİSİ BENİMLE İLGİLİ 14 SAYFA HABER YAPTI’
“Yerel basında sık sık çıkan başarı haberlerimiz DFB’nin de dikkatini çekmiş olacak ki, bana ulaşıp antrenman konseptimle ilgili bilgi almak istediler. Kendi antrenman konseptimi sunduktan sonra, jüri tarafından onayladılar ve DFB’nin çıkardığı ‘Fußballtraining’ dergisinin mayıs sayısında bana 14 sayfalık yer ayırdılar. Dergi, benim çalışma stilimi örnek olarak yayımladı.”
7 yıl boyunca her sezon şampiyon oldu şimdi Türksporla üst lige koşuyor
MİLLİ MAÇ HAVASINDA BİR FİNAL OLSUN
“Ayrıca, Wiesbaden’deki Bölgesel Kupa’da da yarı finalde karşımıza çıkan ve bizden iki lig üstte oynayan Verbandsliga takımını 3-0 yenerek finale yükseldik. Final, 25 Mayıs’ta oynanacak. Türk seyircileri arkamıza alıp kupayı kaldırmak istiyoruz. Umarım o gün bizi destekleyen seyircilerimizle milli maç havasında bir karşılaşma yaşarız. Geçirdiğim ilk sezonda 2 kupa birden kazanabilme ihtimalinin heyecanını yaşıyorum. Bu heyecanı ateşli Türkspor taraftarıyla paylaşabilmek en büyük dileğim. Son maçlarımızda her zamanki gibi yanımızda olacaklarını biliyorum.”
7 yıl boyunca her sezon şampiyon oldu şimdi Türksporla üst lige koşuyor

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!